« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

INFO-PICCJ, 4 aprilie 2012
04.04.2012 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Content, Drept penal | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Arestare. PT Braila

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului MUNTEANU MIHAI sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Magistraţii Tribunalului Brăila au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada iunie 2006 – noiembrie 2007, inculpatul Munteanu Mihai a  înlesnit  unui număr de 14  persoane să obţină  credite bancare în valoare totală de 217.889 lei prin  folosirea  unor  documente  falsificate (adeverinţe de venit  şi carnete de muncă).

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Trafic de influenta. Arestare. PT Hunedoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului POPESCU VIRGIL TIBERIUS sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada ianuarie – februarie 2012, inculpatul a solicitat numitului C.G. suma de 1.000 euro promiţându-i acestuia că, prin relaţiile pe care le are cu o persoană de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor  Hunedoara – Deva, va interveni pentru facilitarea obţinerii permisului de conducere. Până la data de 21.03.2012, inculpatul Popescu Virgil Tiberius a primit de la C.G., în scopul susmenţionat,  suma de 4.300 lei, iar în data de 21.03.2012, a fost prins în flagrant, în oraşul Haţeg, imediat după ce primise suma de 500 lei de la numitul C.G..

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

33 de perchezitii. PJ Ploiesti

În două cauze aflate în curs de cercetare pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, au fost efectuate, în cursul zilei de astăzi, 04.04.2012, sub coordonarea unui procuror şi în baza unor autorizaţii de percheziţie emise de Judecătoria Ploieşti, un număr de 33 de percheziţii domiciliare în localităţile Ploieşti, Câmpina şi Bărcăneşti.

În urma acestor acţiuni, au fost depistate şi ridicate o serie de bunuri, precum 3 pistoale cu bile, o puşcă cu aer comprimat, 9 săbii, 2 dispozitive cu electroşocuri, 3 bastoane metalice telescopice, 8 cocteiluri Molotov şi sume de bani în lei şi valută (15.000 euro şi 40.000 lei).

În cele două dosare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, precum şi pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi  muniţiilor şi pentru portul fără drept de armă albă, în legătură cu conflicte locale izbucnite între două grupuri de persoane, în  prezent fiind audiate un număr de 20 dintre acestea.

Pe parcursul cercetărilor, vom informa opinia publică cu privire la măsurile legale ce vor fi dispuse.

***

Rele tratamente aplicate minorului. Arestare. PJ Craiova

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatei BICĂ DANIELA-FLORENTINA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatei pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în ziua de 24.03.2012, minorul a fost găsit de către mătuşa sa în microbuzul ce se deplasa pe raza comunei Breasta, prezentând pe corp urme de violenţă, despre care a relatat că fusese bătut de mama sa.

Pe baza probelor administrate, s-a mai stabilit că inculpata Bică Daniela-Florentina l-a bătut şi 1-a ars cu ţiga­ra pe palme pe fiul său minor, întrucât nu ar fi fost cuminte. În acest context, minorul a fost încredinţat spre îngrijire, până la stabilirea situaţiei, mătuşii sale, fiind anunţată în acest sens şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

La data de 27.03.2012, minorul a fost examinat din punct de vedere medico-legal, iar în ziua de 28.03.2012 a fost evaluat psihologic, medicii concluzionând că acesta „prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin contactul cu un corp supraîncălzit precum şi prin lovire cu corpuri dure şi un corp ascuţit şi lovire de corpuri dure în condiţiile unor agresiuni fizice, necesitând 11-12 zile îngrijiri medicale de la data producerii leziunilor a căror vechime s-a stabilit a fi de circa 5-14 zile”. Totodată, evaluarea psihologică a evidenţiat „existenţa abuzurilor fizice şi emoţionale trăite de copil în trecutul recent, abuzuri care constituie un real factor de risc pentru dezvoltarea armonioasă a mino­rului”.

***

Viol. Obligatia de a nu parasi localitatea. PT Mehedinti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au solicitat, la data de 31.03.2012, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului BOGATU COSTINEL COSMIN (aflat în stare de reţinere) sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de viol.

Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au respins propunerea  de arestare preventivă  a inculpatului BOGATU COSTINEL COSMIN şi au dispus, faţă de acelaşi inculpat, măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de 29 de zile.

În cauză, procurorii  Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au declarat recurs.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a reieşit următoarea situaţie de fapt:

În perioada ianuarie – martie 2012, inculpatul BOGATU COSTINEL COSMIN a întreţinut, în mod repetat, raporturi sexuale cu partea vătămată (în vârstă de 12 ani), prin constrângere şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale.

***

Vatamare corporala. Trimitere in judecata. PJ Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului PANTÎR BOGDAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut  faptul că, la data de 01.12.2011, în timpul unui meci de fotbal ce a avut loc la baza sportivă a unui liceu din Municipiul Timişoara, inculpatul Pantîr Bogdan i-a aplicat părţii vătămate C.P.D. o lovitură cu pumnul în zona feţei, producându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 35 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare,  Judecătoriei Timişoara.

***

Vatamare corporala. Trimitere in judecata. PJ Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului NAGY MIHAI STANCIU CLAUDIU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi  penale, a relevat faptul că, în noaptea dintre 08-09.05.2010, în timp ce se deplasa pe o bicicletă, partea vătămată D.F.G. a fost împinsă de către inculpat, căzând la sol.

În urma incidentului, partea vătămată D.F.G. a suferit o fractură la glezna piciorului stâng, leziune ce a necesitat pentru vindecare un număr de 50 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Ucidere din culpa. Trimitere in judecata. PT Hunedoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpaţilor  CIUCĂ AURELIAN DRAGOŞ, BUTARI LUCIAN CLAUDIU, MOGA FLORIN NICUŞOR şi MOLDOVAN FLORINEL sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la legea privind protecţia muncii şi ucidere din culpă.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmării penale, a relevat faptul că, la data de 05 februarie 2011, în contextul nerespectării normelor de protecţia muncii la Exploatarea Minieră Uricani din judeţul Hunedoara, a avut loc un accident colectiv de muncă soldat cu decesul a 5 lucrători minieri.

Probele administrate au mai relevat faptul că s-au identificat un număr de 25 de factori cu rol cauzal sau de favorizare a producerii evenimentului din 05.02.2011, care s-au constituit în tot atâtea  încălcări de norme ale legislaţiei în materie de către inculpaţii Ciucă Aurelian Dragoş (inginer şef securitate şi siguranţă în muncă la E.M. Uricani), Moldovan  Florinel (maistru energetician), Moga Florin Nicuşor, (coordonator al activităţii sectorului de aeraj – securitate minieră) şi Butari Lucian Claudiu, care asigura conducerea respectivului sector de producţie din cadrul minei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Petroşani.

***

Furt calificat. Arestare. PJ sector 2

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti au înaintat instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor FOTA MARIO GIULIANOROHAT BOGDAN şi TINCU MARIUS sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Magistraţii Judecătoriei Sector 2 au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatorul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 02.04.2012, inculpaţii au pătruns prin forţarea sistemelor de asigurare ale uşii de acces, în locuinţa părţii vătămate N.I. de unde au sustras mai multe bijuterii şi sume de bani, prejudiciul total fiind estimat la suma de 3.500 de lei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare.

***

Prostitutie. Trimitere in judecata. PJ Baia Mare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei V.A. (minoră) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de prostituţie.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În perioada ianuarie 2011 – iunie 2011, pentru a-şi asigura principalele mijloace de existenţă, inculpata a întreţinut raporturi sexuale cu diferiţi bărbaţi pe care îi acosta în Municipiul Baia Mare.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Baia Mare.

***

Loviri cauzatoare de moarte. Retinere. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus, la data de 03.04.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului BIDIREL MARCEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri cauzatoare de moarte. Totodată, la data de 04.04.2012, procurorii au solicitat instanţei de judecată, arestarea preventivă a acestuia, cerere admisă de magistraţii  Tribunalului Suceava, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 27.09.2011, pe fondul unei stări halucinogene,  în timp ce se afla în locuinţa victimei B.I. (mama sa), inculpatul a lovit-o cu pumnul în zona maxilarului, iar după ce a căzut, a continuat să îi aplice mai multe lovituri  cu un obiect contondent, lovind-o, totodată, cu capul de planuri dure (pardoseală)  cauzându-i leziuni care au condus la decesul acesteia.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

***

Ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Arestare. PJ Craiova

Procurori  ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor COSTACHE MANNIX, COSTACHE ROBERT, COSTACHE FLORICEL şi PĂUN DAVID sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul fără drept de armă albă în locuri publice, precum şi a inculpaţilor NICOLAE PARDAILEAN şi ZISU COSTACHE FLORIN ( toţi aflaţi în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor, pentru 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În seara zilei de 01.04.2012, în jurul orei 1930, aflându-se pe DN 55 Craiova – Bechet, pe raza com. Sadova, jud. Dolj, inculpaţii Costache Mannix, Costache Robert, Costache Floricel şi Păun David, având asupra lor diverse obiecte contondente (bâte, ţevi), împreună cu inculpaţii Nicolae Pardailean şi Zisu Costache Florin, au săvârşit acte şi gesturi prin care au adus atingere bunelor moravuri şi au tulburat grav liniştea şi ordinea publică, manifestându-se violent în raport cu mai multe persoane cu care se aflau în conflict, provocând astfel o stare de temere, indignare şi un sentiment de nesiguranţă în cadrul comunităţii locale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.