Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Plafonul de inregistrare in scopuri de TVA va creste


6 aprilie 2012 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Noul plafon de inregistrare corespunde unei cifre de afaceri anuale de 65.000 EUR (fata de 35.000 EUR pana in prezent).

Deoarece rata de conversie in RON a acestui plafon este cea de la 1 ianuarie 2007, plafonul este de aproximativ 220.000 RON.

Aceasta modificare va intra in vigoare in perioada urmatoare, imediat ce autoritatile romane primesc notificarea din partea Consiliului UE. Noua regula se aplica pana la cea mai recenta data intre data intrarii in vigoare a unei directive de modificare a acesteia si 31 decembrie 2014.

Ca urmare a acestei noi reguli, mai putine companii vor fi obligate sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania. Deasemenea, companiile cu o cifra de afaceri anuala cuprinsa intre 119.000 – 220.000 RON vor putea solicita anularea inregistrarii in scopuri de TVA.

DELOITTE TAX

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii