Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
11 comentarii

Pompiliu Bota a fost condamnat pentru exercitarea fara drept a profesiei de avocat. UPDATE
30.05.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

UPDATE, 30 mai 2012: Curtea de Apel Alba Iulia a decis marti, 29 mai 2012, respingerea recursului declarat de Pompiliu Bota si obligarea la plata sumei de 100 lei, cheltuieli judiciare catre stat.

:: Informații dosar (potrivit portalului instanțelor)

***

Judecatoria Deva a decis joi, 5 aprilie 2012, condamnarea lui Pompiliu Bota pentru exercitarea fara drept a unei profesii.

Redam dispozitivul potrivit portalului instantelor:

Solutie: În baza art. 25 (actual 26 alin. 1) din Legea nr.51/1995 rep., raportat la art. 281 Cod Penal, condamnă pe inculpatul BOTA POMPILIU la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii. În baza art. 26 din Codul Penal cu referire la art. 25 (actual 26 alin. 1) din Legea nr. 51/1995 rep., raportat la art. 281 Cod Penal, condamnă pe acelaşi inculpat, la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii. În temeiul art. 33 lit. a) şi art. 34 lit. b) Cod Penal, contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta hotărâre, urmând ca în final, inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de 6 (şase) luni închisoare.

În temeiul art. 71 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a) teza a II-a şi b) Cod penal, pe durata executării pedepsei principale.

În baza art. 81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, stabilit conform art. 82 Cod penal.

In temeiul art. 71 alin.5) Cod penal, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii, suspendă executarea pedepselor accesorii. În temeiul art. 359 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor comiterii unei noi infracţiuni intenţionate pe durata termenului de încercare.

În temeiul art .191 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul Bota Pompiliu la plata sumei de 17.000 lei, cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 11 pct. 2 lit. b) raportat cu art. 10 alin. 1) lit. g) Cod procedură penală dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului SUSAN LUCIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii prevăzută de art. 25 (actual 26 alin. 1) din Legea nr. 51/1995 rep. raportat la art. 281 Cod Penal, ca urmare a decesului acestuia. În baza art. 192 alin. 3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare în sumă de 1.100 lei rămân în sarcina statului.

Respinge cererea reprezentantului parchetului, întemeiată pe dispoziţiile art. 348 Cod procedură penală, privind anularea înscrisurilor denumite – decizii emise pentru primirea în profesie a inculpaţilor Bota Pompiliu şi Susan Lucian, precum şi cele de înfiinţare a Cabinetelor Individuale de Avocatură pe numele acestora, ca fiind lipsită de obiect. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti