Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 6 aprile 2012


6 aprilie 2012 | JURIDICE.ro, Sorin-Ioan DUMITRASCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri. Arestare preventivă. PT Brăila

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Mocanu Florin sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Magistraţii Tribunalului Brăila au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 30/31.03.2012, inculpatul Mocanu Florin, folosind un instrument apt de a produce decesul (un cuţit), i-a aplicat părţii vătămate C.V. mai multe lovituri de mare intensitate, cauzându-i plăgi înţepate la nivelul gâtului, umărului drept, braţului stâng, precum şi antebraţului, cu secţionarea muşchilor extensori ai mâinii, leziuni ce necesită, pentru vindecare, îngrijiri medicale pentru o perioadă de 30 – 35 zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii penale.

***

Contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat. Trimitere în judecată. PJ Sighetu Marmaţiei

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au dispus, prin rechizitoriu, la data de 29.03.2012, trimiterea în judecată a inculpatului DOSIUK VASELY – MECOLAIOVICI (cetăţean ucrainean) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada iunie 2011 – martie 2012, inculpatul Dosiuk Vasely-Mecolaiovici a trecut de cinci ori frontiera de stat dintre Ucraina şi România, fie singur, fie împreună cu alte persoane neidentificate, introducând prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, cantitatea de 25.890 de pachete de ţigări netrimbrate.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 214.352 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sighetu Marmaţiei.

***

Contrabandă. Trimitere în judecată. PT Timiş

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată  a inculpatului DANCIU CORNEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de contrabandă.

Din probatoriul  administrat în cauză, pe  parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 01.03.2011, inculpatul s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei Moraviţa conducând un autoturism pentru a intra în România din Republica Serbia.

La controlul organelor vamale, s-au depistat în locaşul rezervorului de benzină (în dreptul motorului, sub scaune) un număr de 345 pachete de ţigări de provenienţă sârbească.

Acelaşi inculpat a mai fost sancţionat contravenţional, la data de 02.06.2010, pentru faptul că a încercat să introducă în ţară, prin sustragerea de la controlul vamal, cantitatea de 230 pachete de ţigări de provenienţă sârbească.

Prin infracţiunea comisă, inculpatul a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 5386 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Deta.

***

Furt calificat. Trimitere în judecată. PJ Făget

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget au dispus, la data de 29.03.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor DIMA FLORIN CONSTANTIN şi O.B.D. (minor) sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de furt calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 27.10.2011, inculpaţii Dima Florin Constantin şi O.B.D. au pătruns, prin efracţie, într-un imobil aflat la periferia oraşului Făget, de unde au sustras  mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu în cuantum de 5.000 de lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Făget.

***

Furt calificat. Trimitere în judecată. PT Timiş

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 20.03.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului SURDULESCU DUMITRU-MIHALACHE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, au relevat faptul că, la data de 23.04.2010, inculpatul a pătruns, prin efracţie (dislocarea mai multor ţigle), în locuinţa părţii vătămate S.A. de unde a sustras mai multe bunuri.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Tăiere, furt de arbori și ultraj. Arestare preventivă. PJ Topoloveni

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni au solicitat, la data de 5 aprilie 2012, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpaţilor Badea Florin, Stanciu Marin Iulian şi Stanciu Bebe Paul sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere, rupere, distrugere, degradare ori scoatere din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate  şi  furtul de arbori doborâţi sau rupţi de fenomene naturale ori de arbori, puieţi sau lăstari care au fost tăiaţi ori scoşi din rădăcini.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 28.03.2012, inculpaţii s-au deplasat în zona de păduri din comuna Boţeşti aflate sub paza ocolului silvic, unde, cu ajutorul unei drujbe, au doborât un număr de 9 arbori nemarcaţi (în valoare de 1192 lei), pe care au început să îi încarce în trei căruţe.

În acest context, pădurarul a intervenit,  însă inculpaţii au devenit violenţi şi au refuzat predarea materialului lemnos, încercând să fugă cu căruţele încărcate. Pădurarul a încercat să le blocheze drumul, însă inculpaţii, care erau înarmaţi cu bâte, l-au ameninţat cu moartea şi au reuşit să fugă.

Ulterior, la data de 03.04.2012, inculpaţii s-au deplasat cu două căruţe în aceeaşi zonă de pădure, şi, cu o drujbă, au tăiat un număr de 146 de arbori nemarcaţi. În momentul în care încărcau materialul lemnos astfel doborât, au fost, din nou, surprinşi de pădurar, cei trei inculpaţi manifestându-se violent şi de această dată şi refuzând să înceteze activitatea şi să restituie arborii.

În faţa actelor de violenţă, pădurarul a executat mai multe focuri cu un pistol cu bile din cauciuc, moment în care inculpaţii l-au lovit pe pădurar (care a căzut la pământ) şi l-au dezarmat, după care au fugit cu materialul lemnos.

Deoarece, după săvârşirea faptei, inculpaţii au dispărut de la domicilii şi s-au ascuns în păduri, în cauză au fost efectuate, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, mai multe percheziţii domiciliare.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Violare de domiciliu și tentativă de tâlhărie. Constituire dosar. PJ Vânju Mare

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare a fost constituită, în cursul zilei de astăzi 06.04.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi tentativă de tâlhărie.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, în noaptea de 06.04.2012, învinuitul N.I. (aflat în stare de reţinere) a pătruns în locuinţa unei persoane în vârstă de 61 de ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu un ciocan şi cu un lanţ, încercând să sustragă diverse bunuri.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Viol. Propunere arestare. PT Maramureş

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, la data de 05.04.2012, reţinerea învinuitului SZABO TIBOR sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 06.04.2012, să fie prezentat  instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada iulie – decembrie 2011, învinuitul Szabo Tibor a întreţinut în mod repetat, prin constrângere, relaţii sexuale cu partea vătămată P.Ş.A., în vârstă de 7 ani.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii