Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Drept penal Flux informații

INFO-PICCJ, 6 aprile 2012

6 aprilie 2012 | JURIDICE.ro, Sorin-Ioan DUMITRASCU

Tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri. Arestare preventivă. PT Brăila

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Mocanu Florin sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Magistraţii Tribunalului Brăila au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 30/31.03.2012, inculpatul Mocanu Florin, folosind un instrument apt de a produce decesul (un cuţit), i-a aplicat părţii vătămate C.V. mai multe lovituri de mare intensitate, cauzându-i plăgi înţepate la nivelul gâtului, umărului drept, braţului stâng, precum şi antebraţului, cu secţionarea muşchilor extensori ai mâinii, leziuni ce necesită, pentru vindecare, îngrijiri medicale pentru o perioadă de 30 – 35 zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii penale.

***

Contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat. Trimitere în judecată. PJ Sighetu Marmaţiei

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au dispus, prin rechizitoriu, la data de 29.03.2012, trimiterea în judecată a inculpatului DOSIUK VASELY – MECOLAIOVICI (cetăţean ucrainean) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada iunie 2011 – martie 2012, inculpatul Dosiuk Vasely-Mecolaiovici a trecut de cinci ori frontiera de stat dintre Ucraina şi România, fie singur, fie împreună cu alte persoane neidentificate, introducând prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, cantitatea de 25.890 de pachete de ţigări netrimbrate.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 214.352 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sighetu Marmaţiei.

***

Contrabandă. Trimitere în judecată. PT Timiş

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată  a inculpatului DANCIU CORNEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de contrabandă.

Din probatoriul  administrat în cauză, pe  parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 01.03.2011, inculpatul s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei Moraviţa conducând un autoturism pentru a intra în România din Republica Serbia.

La controlul organelor vamale, s-au depistat în locaşul rezervorului de benzină (în dreptul motorului, sub scaune) un număr de 345 pachete de ţigări de provenienţă sârbească.

Acelaşi inculpat a mai fost sancţionat contravenţional, la data de 02.06.2010, pentru faptul că a încercat să introducă în ţară, prin sustragerea de la controlul vamal, cantitatea de 230 pachete de ţigări de provenienţă sârbească.

Prin infracţiunea comisă, inculpatul a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 5386 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Deta.

***

Furt calificat. Trimitere în judecată. PJ Făget

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget au dispus, la data de 29.03.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor DIMA FLORIN CONSTANTIN şi O.B.D. (minor) sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de furt calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 27.10.2011, inculpaţii Dima Florin Constantin şi O.B.D. au pătruns, prin efracţie, într-un imobil aflat la periferia oraşului Făget, de unde au sustras  mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu în cuantum de 5.000 de lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Făget.

***

Furt calificat. Trimitere în judecată. PT Timiş

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 20.03.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului SURDULESCU DUMITRU-MIHALACHE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, au relevat faptul că, la data de 23.04.2010, inculpatul a pătruns, prin efracţie (dislocarea mai multor ţigle), în locuinţa părţii vătămate S.A. de unde a sustras mai multe bunuri.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Tăiere, furt de arbori și ultraj. Arestare preventivă. PJ Topoloveni

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni au solicitat, la data de 5 aprilie 2012, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpaţilor Badea Florin, Stanciu Marin Iulian şi Stanciu Bebe Paul sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere, rupere, distrugere, degradare ori scoatere din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate  şi  furtul de arbori doborâţi sau rupţi de fenomene naturale ori de arbori, puieţi sau lăstari care au fost tăiaţi ori scoşi din rădăcini.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 28.03.2012, inculpaţii s-au deplasat în zona de păduri din comuna Boţeşti aflate sub paza ocolului silvic, unde, cu ajutorul unei drujbe, au doborât un număr de 9 arbori nemarcaţi (în valoare de 1192 lei), pe care au început să îi încarce în trei căruţe.

În acest context, pădurarul a intervenit,  însă inculpaţii au devenit violenţi şi au refuzat predarea materialului lemnos, încercând să fugă cu căruţele încărcate. Pădurarul a încercat să le blocheze drumul, însă inculpaţii, care erau înarmaţi cu bâte, l-au ameninţat cu moartea şi au reuşit să fugă.

Ulterior, la data de 03.04.2012, inculpaţii s-au deplasat cu două căruţe în aceeaşi zonă de pădure, şi, cu o drujbă, au tăiat un număr de 146 de arbori nemarcaţi. În momentul în care încărcau materialul lemnos astfel doborât, au fost, din nou, surprinşi de pădurar, cei trei inculpaţi manifestându-se violent şi de această dată şi refuzând să înceteze activitatea şi să restituie arborii.

În faţa actelor de violenţă, pădurarul a executat mai multe focuri cu un pistol cu bile din cauciuc, moment în care inculpaţii l-au lovit pe pădurar (care a căzut la pământ) şi l-au dezarmat, după care au fugit cu materialul lemnos.

Deoarece, după săvârşirea faptei, inculpaţii au dispărut de la domicilii şi s-au ascuns în păduri, în cauză au fost efectuate, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, mai multe percheziţii domiciliare.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Violare de domiciliu și tentativă de tâlhărie. Constituire dosar. PJ Vânju Mare

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare a fost constituită, în cursul zilei de astăzi 06.04.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi tentativă de tâlhărie.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, în noaptea de 06.04.2012, învinuitul N.I. (aflat în stare de reţinere) a pătruns în locuinţa unei persoane în vârstă de 61 de ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu un ciocan şi cu un lanţ, încercând să sustragă diverse bunuri.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Viol. Propunere arestare. PT Maramureş

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, la data de 05.04.2012, reţinerea învinuitului SZABO TIBOR sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 06.04.2012, să fie prezentat  instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada iulie – decembrie 2011, învinuitul Szabo Tibor a întreţinut în mod repetat, prin constrângere, relaţii sexuale cu partea vătămată P.Ş.A., în vârstă de 7 ani.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership