Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

TUCA ZBARCEA & ASOCIATII TAX isi extinde echipa de consultanti fiscali


10.04.2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax, societate afiliată casei de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, anunţă cooptarea lui Ion Capdefier în echipa de consultanţi fiscali.

Ion Capdefier va activa în cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax în calitate de consilier of-counsel şi va avea un aport considerabil în dezvoltarea practicii diviziei de consultanţă fiscală.

Cu o carieră de peste 35 de ani în domeniul economic şi o experienţă de peste 20 de ani în domeniul fiscal în calitate de Director General în Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF, Ion Capdefier a contribuit la formarea primei generaţii de consultanţi fiscali din România. Totodată, el deţine o activitate de succes în ceea ce priveşte soluţionarea contestaţiilor şi derularea altor activităţi de contencios administrativ fiscal.

„Experienţa vastă a domnului Ion Capdefier în domeniul fiscal în instituţiile statului va fi cu siguranță un atu important pentru clienţii noştri, care vor beneficia de soluţii concrete privind gestionarea sarcinilor fiscale şi o perspectivă clară asupra diverselor probleme de procedură fiscală ce pot apărea în relaţia contribuabililor cu instituţiile statului”, a declarat Alexandru Cristea, Tax Partner în cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax.

În perioada 1993-2010, Ion Capdefier a ocupat funcţia de Director General în cadrul Direcţiei Generale de Soluţionare a Contestaţiilor din Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF. Între 1990-1993, el a fost Inspector în cadrul Direcţiei Generale de Soluţionare a Contestaţiilor din Ministerul Finanţelor Publice şi a activat ca Economist în câteva întreprinderi bucureştene timp de 14 ani.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax este divizia specializată în acordarea de servicii de consultanţă fiscală ce operează ca entitate afiliată firmei de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, fiind înfiinţată în martie 2012. Consultanţa fiscală întregeşte o paletă de servicii existente, clienţii beneficiind de o viziune unitară, integrată, asupra diverselor problematici juridice şi de natură fiscală şi de garanţia aceluiaşi standard de calitate a serviciilor Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

În decursul ultimilor 7 ani, Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi-a dezvoltat o practică recunoscută în domeniul fiscal, firma fiind clasată constant pe primele locuri în directoarele internaționale de prestigiu, precum Chambers Europe. De asemenea, firmei i-a fost decernat premiul „Cea mai bună firmă de avocatură în domeniul fiscal 2010” în cadrul World Finance Review Legal Awards şi premiul “Firma de avocatură a anului în domeniul Corporate Tax 2010” în cadrul ACQ Law Awards.

De asemenea, în domeniul contenciosului fiscal, echipa de avocaţi din cadrul departamentului de litigii a asistat şi reprezentat cu succes clienţi dintr-o varietate de industrii cu privire la toate tipurile de taxe, obligaţii fiscale, contribuţii de orice natură la bugetele de stat, inclusiv reprezentare în faţa autorităţilor fiscale şi judiciare pe aspecte legate de facilităţi fiscale.

Despre Ion Capdefier: Ion Capdefier este consilier of-counsel în cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax S.R.L., societate afiliată firmei de avocatură. Cu o carieră de peste 35 de ani în domeniul economic şi o experienţă de peste 20 de ani în domeniul fiscal în calitate de Director General în Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF, Ion Capdefier a contribuit la formarea primei generaţii de consultanţi fiscali din România. Totodată, el deţine o activitate de succes în ceea ce priveşte soluţionarea contestaţiilor şi derularea altor activităţi de contencios administrativ fiscal. În perioada 1993-2010, Ion Capdefier a ocupat funcţia de Director General în cadrul Direcţiei Generale de Soluţionare a Contestaţiilor din Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF. Între 1990-1993, el a fost Inspector în cadrul Direcţiei Generale de Soluţionare a Contestaţiilor din Ministerul Finanţelor Publice şi a activat ca Economist în câteva întreprinderi bucureştene timp de 14 ani. El a participat în mod frecvent, în calitate de lector, la conferinţe şi seminarii de specialitate şi a scris articole de specialitate în domeniul fiscal. Ion Capdefier este consultant fiscal autorizat şi are un master în Management public.

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii: Cu o echipă formată din 95 de avocaţi dintre care 20 parteneri în cadrul biroului din Bucureşti, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum litigii şi arbitraje internaţionale, achiziţii publice, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social, drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, etc.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase aprecieri şi distincţii pentru dinamismul, viziunea şi determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piaţa serviciilor juridice din România. Astfel, în ultimii cinci ani, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost singura casă de avocatură din Europa de Est recunoscută în raportul Financial Times’ Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatură din Europa Continentală. Totodată, firma noastră a câştigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost desemnată Firma de avocatură a anului din România, urmare a nominalizărilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputaţi oameni de afaceri.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro