« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

INFO-PICCJ, 10 aprilie 2012
10.04.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU

Drept Timisoara
Secţiuni: Content, Drept penal | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Omor calificat. Arestare preventivă.  PT Maramureș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au solicitat, la data de 06.04.2012, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului ARDELEAN VIOREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Maramureş au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 05.04.2012, în jurul orelor 1400, pe fondul consumului de alcool şi a unui conflict spontan, inculpatul Ardelean Viorel i-a aplicat victimei A.M.O. (soţia sa) o lovitură de cuţit la nivelul pieptului, în zona claviculei stângi, suprimându-i astfel viaţa.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Omor calificat. Arestare preventivă.  PT Maramureș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului TEODORESCU MENELAUS (reţinut) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Maramureş au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 05.04.2012, în jurul orelor 1800, pe fondul unor relaţii tensionate preexistente, inculpatul i-a aplicat victimei T. N. (tatăl său) multiple lovituri cu un corp contondent, cauzându-i leziuni la nivelul capului şi toracelui care au condus la decesul acesteia.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Dare de mită. Interdicție de a părăsi țara. PT Maramureș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile faţă de inculpata CHEŞEI ANDREEA ALINA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 06.04.2012, inculpata Cheşei Andreea Alina a fost surprinsă în flagrant în timp ce-i remitea unui lucrător de poliţie suma de 100 de euro, pentru a-l determina pe acesta din urmă să facă acte contrar atribuţiilor de serviciu, respectiv modificarea fişei de examinare – test probă practică pentru obţinerea permisului de conducere categoria B.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Dare de mită. Arestare preventivă. PT Maramureș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului MIRON DORIN AURELIAN (aflat în stare de reţinere) pentru o perioadă de 29 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, cerere respinsă de instanţa de judecată.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul Miron Dorin Aurelian a fost surprins, la data de 06.04.2012, în flagrant, în timp ce îi remitea unui lucrător de poliţie suma de 500 de lei pentru a-l determina să facă acte contrar atribuţiilor de serviciu, respectiv anularea procesului verbal de sancţionare contravenţională pentru depăşirea limitei de viteză şi restituirea permisului de conducere auto reţinut în data de 05.04.2012.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Rele tratamente aplicate minorului. Constituire dosar. PJ Vânju Mare

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare a fost constituită, la data de 10.04.2012, ca urmare a sesizării Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Mehedinţi, o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Din primele cercetări,  a rezultat faptul că  minora  B.A.F., în vârstă de 3 ani şi 9 luni, a fost agresată fizic de către părinţii săi.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

***

Viol. Arestare preventivă. PT Ialomița

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au solicitat, la data de 10.04.2012, arestarea preventivă a inculpatului URSE ŞTEFAN (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de viol.

Magistraţii Tribunalului Ialomiţa au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale,a rezultat că, la data de 08.04.2012, inculpatul Urse Ştefan a întreţinut raporturi sexuale cu partea vătămată U. G. I (în vârstă de 6 ani), prin constrângere.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Jaf armat. Constituire dosar. PJ Călărași

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi a fost constituită o cauză penală privind incidentul petrecut astăzi, 10.04.2012, când un angajat al unei firme de curierat a fost ameninţat cu un pistol cu aer comprimat de o persoană de sex masculin (în vârstă de 15 ani), care a fost identificată, urmând a fi audiată.

Din primele cercetări, a rezultat faptul că angajatul firmei de curierat se deplasase la o adresă din Oraşul Călăraşi unde trebuia să livreze, în baza unei comenzi, două colete conţinând telefoane mobile, context în care a fost aşteptat pe scara blocului, de o persoană (ce purta cagulă) care l-a atacat şi i-a sustras cele două colete. După ce l-a deposedat de colete, atacatorul a tras cu pistolul în plan vertical, pentru a-l determina pe curier să părăsească imobilul.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.