Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Comisia Europeana pregateste simplificarea formalitatilor de transfer transfrontalier a autovehiculelor
13.04.2012 | Adina GANȚOLEA


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Vânzările transnaționale de autovehicule în interiorul Uniunii Europene sunt de cca. 3,5 mil. anual. Comisia Europeană a formulat o propunere de simplificare a formalităților administrative de înmatriculare la nivelul Uniunii. Dacă propunerea va fi adoptată de Parlamentul European și de Consiliu, cetățenii care se mută definitiv într-o altă țară UE vor avea la dispoziție 6 luni să-și reînmatriculeze automobilul în această țară, iar cei care își petrec o parte din an într-o reședință de vacanță dintr-o altă țară din UE nu vor mai fi nevoiți să-și reînmatriculeze automobilul în această țară. De asemenea, cetățenii care lucrează într-o altă țară UE și folosesc un autvehicul înmatriculat de angajator în țara respectivă nu vor mai trebui să-l înmatriculeze în țara lor de origine.

Pe de altă parte, cetățenii și întreprinderile care cumpără sau vând un automobil de ocazie în altă țară a UE nu se vor mai confrunta cu controale tehnice suplimentare și cu probleme administrative. Multe controale vor fi eliminate cu totul, autoritățile primind informațiile tehnice necesare cu privire la autovehicul direct de la colegii lor din țara în care acesta este deja înmatriculat.

Adina GANȚOLEA
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate