Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Fonduri pentru plata titlurilor executorii avand ca obiect drepturi salariale pentru personalul din Justitie
12.04.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Dreptul muncii, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 233 din data de 6 aprilie 2012 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 257/2012 privind suplimentarea bugetelor Ministerului Justitiei, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ministerului Public si Consiliului Superior al Magistraturii pentru plata titlurilor executorii prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

Hotararea de Guvern prevede alocarea de fonduri pentru plata titlurilor executorii care intra sub incidenta prevederilor OUG nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, aprobata cu modificari prin Legea nr. 230/2011.

Astfel, Guvernul a suplimentat bugetele Ministerului Justitiei, Ministerului Public, Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Consiliului Superior al Magistraturii, dupa cum urmeaza:
– Ministerul Justitiei – suma de 19.800 mii lei;
– Inalta Curte de Casatie si Justitie – suma de 722 mii lei;
– Ministerul Public – suma de 9.450 mii lei;
– Consiliului Superior al Magistraturii – 181 mii lei.

Reamintim ca, potrivit OUG nr. 71/2009, modificata prin Legea nr. 230/2011, plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2011, se va realiza dupa o procedura de executare care incepe astfel:
– in anul 2012 se plateste 5% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2013 se plateste 10% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2014 se plateste 25% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2015 se plateste 25% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2016 se plateste 35% din valoarea titlului executoriu.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti