Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Cum poate ajunge un avocat in Rai
13.04.2012 | Andrei SĂVESCU

Secţiuni: Opinii
JURIDICE - In Law We Trust

Andrei Savescu

Andrei Săvescu

Se spune că un avocat așa cum întâlnim zilnic a murit și a ajuns în Rai. Îndată ce s-a trezit acolo, primul lucru pe care l-a făcut a fost să se mire în mod exagerat și să-i chestioneze pe cei din jur ca să se asigure că locul unde se află este chiar Raiul, nu vreo manipulare diabolică. Întrebând și studiind atent mediul înconjurător își formează convingerea că este cu adevarat în Rai…

Firește, după momentele de mirare au urmat momente de descumpănire, ascuțitul lui simț al dreptății înțepându-i mintea cu gândul că este o nedreptate prezența lui slobodă în Rai. Cu ochii roată îl caută pe Dumnezeu. Îl găsește într-o plimbare liniștită în zona centrală a Raiului. Deîndată, avocatul – activ,  băgăcios, curios, rezolvitor – se înființează în fața lui Dumnezeu să-i ceară socoteală…

– Doamne, îmi cer scuze ca Te deranjez, zice cu tupeu avocatul, dar aș vrea să-Ți semnalez neîntârziat câteva aspecte pe care le consider importante pentru deciziile Tale, dacă-mi permiți….
– Te ascult, dragul Meu…
– Doamne, nu vreau să mă refer la felul cum merg lucrurile în lume, că Tu știi cel mai bine cum vrei să fie, și nici nu mă gândesc să-ți pun la îndoială competența sau autoritatea, însă vreau să subliniez câteva probleme legate de selecția celor care ajung în Rai. Să nu mă înțelegi greșit, eu sunt foarte bucuros că sunt aici, mulțumesc, și nu vreau să Te răzgândești. Însă nu mi se pare normal ca eu, un avocat așa cum mă știu…, să ajung în Rai, iar alți oameni, cu suflete foarte bune, pe care i-am cunoscut, să nu fie aici.
– Dragul Meu, haide cu mine, pot să-ți explic…

Dumnezeu îl duce pe avocat într-o margine de Cer, de unde se putea admira priveliștea malului mării, o plajă lină, largă, cu nisip fin.

– Vezi tu acele urme de pași? zise Dumnezeu arătându-i urme de pași… Acela a fost drumul tău în viață.
– Dar, Doamne, văd două urme de pași, nu doar pașii mei.
– Într-adevar, dragul Meu, sunt două urme de pași, pentru că eu am fost mereu alături de tine, chiar dacă tu nu m-ai observat.
– Aha, înțelese avocatul. Dar văd ca de la un moment dat rămane un singur rând de urme, m-ai părăsit…
– Nu, dragul Meu, acolo ai căzut, și te-am luat și te-am purtat în brațele Mele.

Av. dr. Andrei Săvescu
Coord. JURIDICE.ro

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti