Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiTop LegalAvocaţiConsilieri juridiciExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Flux informații

INFO-PICCJ, 13 aprilie 2012

13 aprilie 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin DUMITRAȘCU

Omor calificat. Arestare preventivă. PT Galați

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat, la data de 11.04.2012, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului ENACHE DĂNUŢ MARIAN (reţinut) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pe numele inculpatului.

Din probatoriul administrat  în cauză, până la acest moment al urmăririi penale,  a rezultat următoarea situaţie de fapt :

În seara zilei de 10.12.2011, pe fondul unui conflict anterior, inculpatul Enache Dănuţ Marian i-a aplicat victimei D.C. (în vârstă 74 de ani) lovituri repetate cu corpuri contondente, cauzându-i hemoragie internă consecutivă traumatismului toraco – abdominal cu fracturi costale şi rupturi de organe interne, leziuni care au condus la decesul acesteia.

Victima a fost găsită căzută pe stradă, fiind transportată la spital unde a decedat.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Tâlhărie. Arestare prventivă. PJ Brașov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului NYISZTOR ANTAL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Magistraţii Judecătoriei Braşov au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pe numele inculpatului.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 22/23.03.2012, în timp ce se aflau pe un câmp, inculpatul a deposedat-o, prin violentă, pe partea vătămată A.D.F. de suma de 350 lei si de un telefon mobil. În urma violenţelor exercitate asupra sa, partea vătămată a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 11-12 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

UPDATE – Jaf armat. Arestare preventivă. PT Călărași

În continuarea cercetărilor în cauza privind jaful armat petrecut în scara unui bloc din Călăraşi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au dispus, la data de 12.04.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului D.M.I. (minor) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Totodată, în aceeaşi zi, inculpatul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de magistraţi care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru 15 zile.

Reamintim că, la data de 10.04.2012, în jurul orelor 1155, inculpatul minor, purtând o cagulă şi prin ameninţare cu un pistol cu gaze (pentru care nu avea autorizaţie), l-a deposedat, în scara unui bloc din Municipiul Călăraşi, pe angajatul unei firme de curierat de două colete în care se aflau 2 telefoane mobile Iphone (în valoare totală de 5.700 lei). După ce a deposedat curierul de marfă, pentru a-şi asigura scăparea, inculpatul a tras un foc de armă cu pistolul în plan vertical.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Nerespectare a regimului armelor și munițiilor. Constituire dosar. PJ Drobeta Turnu Severin

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, fiind în faza actelor premergătoare.

Probatoriul administrat în cauză până în acest moment a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 12.04.2012, fiind în curs de executare a unei acţiuni organizate pe raza Municipiului Drobeta Turnu Severin, pe linia identificării persoanelor fizice şi juridice care deţin fără drept arme şi muniţii, poliţiştii Serviciului Arme, Explozii şi Substanţe Periculoase sub coordonarea comenzii inspectoratului au identificat la o societate comercială mai multe piese componente de arme militare (încărcătoare de diferite tipuri de armă, tuburi de gaze, arcuri recuperatoare, manşoane prevăzute cu închizător etc.)

Din probele administrate a mai rezultat faptul că societatea comercială (ce avea ca obiect de activitate colectarea fierului vechi) la care au fost descoperite componentele de arme a achiziţionat cantitatea de deşeuri feroase de la o altă firmă, cantitate care în prealabil fusese câştigată în urma unei licitaţii la o unitate militară dezafectată.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

***

Viol și violare de domiciliu. Arestare preventivă. PJ Giurgiu

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au dispus, la data de 11.04.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul BÎRLAN ALEXANDRU-VALENTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu. Totodată procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de magistraţii Judecătoriei Giurgiu care au dispus emiterea  unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele acestuia.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 08/09.04.2012, in jurul orelor 2330, inculpatul a pătruns, fără drept, in curtea si locuinţa numitei R.E. din judeţul Giurgiu, a lovit-o si a întreţinut cu aceasta un raport sexual împotriva voinţei ei, provocându-i leziuni corporale ce necesită pentru vindecare un număr de 5-7 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Tentativă de viol. Arestare preventivă. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului DIACONU IULIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la viol.

Magistraţii Tribunalului Tulcea au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a reieşit următoarea situaţie de fapt:

La data de 10.04.2012, în jurul orelor 1730, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul, prin promisiuni, prin violenţă şi prin ameninţări, a condus-o pe minora M.A.M. (în vârstă de 11 ani) într-un loc izolat, unde, prin constrângere fizică, a încercat să întreţină cu aceasta un raport sexual, acţiunea fiind întreruptă de intervenţia a doi consăteni care au auzit strigătele de ajutor ale părţii vătămate.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Infracțiune la regimul rutier. Trimitere în judecată. PJ Deta

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta au dispus, la data de 12.04.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului MERCIA TRIFU-FLORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 25 februarie 2012, în jurul orelor 1950, inculpatul a condus un autoturism pe un drum public din judeţul Timiş, având o alcoolemie de 1,60 g la 1000 ml sânge la ora 2045 şi 1,50 g la 1000 ml sânge la ora 2145.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Deta.

***

Infracțiune la regimul rutier. Trimitere în judecată. PJ Deta

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta au dispus, la data de 11.04.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului MUIA ION sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 08 ianuarie 2012, în jurul orelor 0030, inculpatul a condus un autoturism pe un drum public din judeţul Timiş, având o alcoolemie de 1,35 g la 1000 ml sânge la ora 0050 şi 1,15 g la 1000 ml sânge la ora 0150.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Deta.

***

Infracțiune la regimul rutier. Trimitere în judecată. PT Timiș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului CHITARICI ADRIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, cu număr fals de înmatriculare şi fără a poseda permis de conducere.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 09.04.2012, inculpatul Chitarici Adrian a condus un autoturism neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare pe raza unei localităţi din judeţul Timiş, fără a poseda permis de conducere.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Vătămare corporală gravă. Trimitere în judecată. PJ Dragomirești

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomireşti au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului MARIŞ TOADER sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală gravă.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, inculpatul, în noaptea de 24/25.01.2012, având o altercaţie cu partea vătămată S.I., i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, cauzându-i leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare un număr de 22 – 25 zile de îngrijiri medicale, cu menţiunea că plăgile produse „se încadrează în fenomenul de mutilare” (expresie utilizată de expertul medico-legal).

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Dragomireşti.

***

Jaf armat. Constituire dosar. PJ Reșița

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa a fost constituită o cauză penală privind incidentul petrecut în cursul zilei de ieri, 12.04.2012, orele 2100, când un angajat al unei firme de produse alimentare, a fost deposedat sub ameninţare cu o armă de către o persoană de sex masculin, în timp ce angajatul se afla într-o maşină a firmei.

Din primele cercetări a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În timp ce unul dintre angajaţii firmei mai sus menţionate intrase într-un magazin pentru a colecta banii rezultaţi din vânzări, iar celălalt angajat a rămas în maşina firmei, având asupra sa o plasă cu banii colectaţi anterior de la alte magazine (circa 70.000 RON), o persoană purtând cagulă a sustras sacoşa cu bani, moment în care a şi tras un foc de armă spărgând geamul portierei din partea stângă a autoturismului, context în care a reuşit să părăsească zona.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

***

Incident Oradea. Constituire dosar. PT Bihor

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a fost constituită o cauză penală în legătură cu incidentul produs în cursul nopţii trecute pe o stradă din Municipiul Oradea, când o bombă artizanală amplasată sub o maşină a produs o explozie de mică intensitate. În urma deflagraţiei nici o persoană nu a fost rănită iar autoturismul a suferit uşoare avarii, totodată fiind sparte şi două geamuri ale unei agenţii de turism aflată lângă locul de parcare al autovehiculului.

La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă coordonată de un procuror criminalist al acestei unităţi de parchet care derulează cercetările. Autoturismul a fost ridicat în vederea expertizării, iar cercetările continuă în vederea stabilirii cauzelor producerii incidentului şi identificarea autorilor.

Pe măsura derulării anchetei, vom informa opinia publică.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership