Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Proiectul de lege privind stabilirea si plata despagubirilor pentru imobilele preluate in mod abuziv in perioada comunista – analizat in prima lectura
17.04.2012 | JURIDICE.ro

Miercuri, 11 aprilie 2012, Guvernul a analizat, în primă lectură, proiectul de lege privind stabilirea şi plata despăgubirilor pentru imobilele preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist, precum şi a despăgubirilor ce se acordă cetăţenilor români în conformitate cu prevederile Legii nr. 9/1998 a Legii nr. 290/2003 şi Legii nr. 393/2006, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Motivul initierii acestui proiect este declanşarea de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului a procedurii hotărârii pilot în cauza “Atanasiu şi Poenaru împotriva României”. Prin hotărârea pilot, a fost acordată statului român o perioadă de 18 luni – termen care expiră la data de 12 iulie 2012 – în care să ia măsurile necesare, administrative, legislative şi financiare, prin care să garanteze protecţia efectivă a dreptului de proprietate, potrivit Convenţiei Europene în materie.

Dorina Danielescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, a precizat că prin proiectul de lege se instituie o serie de principii care vor sta la baza procesului de acordare a despăgubirilor si anume: principiile predictibilităţii, echităţii, transparenţei procesului de stabilire a despăgubirilor şi eşalonării.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.