Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Curtea de Apel Bucuresti. Respingerea cererii de amanare pentru imposibilitatea de prezentare a avocatului
18.04.2012 | Raluca CÎRSTEA

JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorii Adriana Bucur şi Marcela Câmpeanu au apreciat (în cuprinsul deciziei civile nr. 87 din 28 februarie 2008 pronunţată în apel de Secţia a VI-a comercială a Curţii de Apel Bucureşti având ca obiect rezoluţiune contract – JURINDEX20092742) că sunt încălcate atât dispoziţiile articolului 156 Cod procedură civilă cât şi dreptul la apărare în situaţia respingerii de către instanţă a unei cereri de amânare pentru imposibilitatea de prezentare a avocatului ales, cât timp nu se urmăreşte tergiversarea judecăţii.

În speţă, pârâta citată pentru primul termen de judecată acordat a formulat cerere de amânare pentru imposibilitatea de prezentare a avocatului ales, cerere motivată de plecarea acestuia în străinătate şi atestată cu biletele de avion anexate.

Judecătorii au apreciat că, motivarea respingerii cererii de amânare sprijinită numai pe existenţa instituţiei substituirii, este fără suport legal, raportat la dispoziţiile din articolul 5 alineatele 1 şi 2 din Legea nr. 51/1995, care includ cabinetul individual ca formă de exercitare a profesiei cu un singur avocat, cum de altfel era cazul în speţă.

Raluca CÎRSTEA, avocat SVSAPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.