« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Modalitatile dreptului de proprietate | Lucia Uta
25.04.2012 | Dan Marculescu

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Editorul despre lucrarea Modalitatile dreptului de proprietate (autor: Lucia Uta, Ed. coord. de Dan Lupascu): „Dreptul de proprietate privată a fost şi continuă să fie nu doar o noţiune fundamentală de drept, cu un rol esenţial pentru statutul persoanelor şi pentru viaţa juridică în general, ci şi liantul principalelor instituţii de drept civil.

Propunându-şi realizarea unei analize sintetice a acelor situaţii în care dreptul de proprietate nu mai este pur şi simplu, ci afectat de modalităţi, prezenta lucrare este structurată în patru capitole privind proprietatea rezolubilă, proprietatea anulabilă, proprietatea comună şi aspecte procedurale, fiecare conţinând hotărâri judecătoreşti irevocabile, relativ recente, pronunţate în recurs de curţile de apel şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Având în vedere intervalul de timp scurs de la data intrării în vigoare a noului Cod civil, precum şi numeroasele dispoziţii tranzitorii conţinute de Legea nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009, prin culegerea de faţă, ne-am propus ca, pornind de la câteva soluţii ale instanţelor pronunţate, în mod inevitabil, în temeiul legii vechi, să atragem atenţia, prin comentariile ce însoţesc speţele, atât asupra unor elemente de noutate aduse de legea recent intrată în vigoare, cât şi asupra a ceea ce, am considerat noi, reprezintă aspecte de continuitate, repere ale gândirii juridice asimilate de redactorii noului Cod civil.

 
Secţiuni: Anunțuri, Content, Drept civil | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD