BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
Print Friendly, PDF & Email

Modalitatile dreptului de proprietate | Lucia Uta

25.04.2012 | Dan Marculescu
Newsletter
Instagram
Facebook

Editorul despre lucrarea Modalitatile dreptului de proprietate (autor: Lucia Uta, Ed. coord. de Dan Lupascu): „Dreptul de proprietate privată a fost şi continuă să fie nu doar o noţiune fundamentală de drept, cu un rol esenţial pentru statutul persoanelor şi pentru viaţa juridică în general, ci şi liantul principalelor instituţii de drept civil.

Propunându-şi realizarea unei analize sintetice a acelor situaţii în care dreptul de proprietate nu mai este pur şi simplu, ci afectat de modalităţi, prezenta lucrare este structurată în patru capitole privind proprietatea rezolubilă, proprietatea anulabilă, proprietatea comună şi aspecte procedurale, fiecare conţinând hotărâri judecătoreşti irevocabile, relativ recente, pronunţate în recurs de curţile de apel şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Având în vedere intervalul de timp scurs de la data intrării în vigoare a noului Cod civil, precum şi numeroasele dispoziţii tranzitorii conţinute de Legea nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009, prin culegerea de faţă, ne-am propus ca, pornind de la câteva soluţii ale instanţelor pronunţate, în mod inevitabil, în temeiul legii vechi, să atragem atenţia, prin comentariile ce însoţesc speţele, atât asupra unor elemente de noutate aduse de legea recent intrată în vigoare, cât şi asupra a ceea ce, am considerat noi, reprezintă aspecte de continuitate, repere ale gândirii juridice asimilate de redactorii noului Cod civil.

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate