Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-DIICOT, 18 aprilie 2012
18.04.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Destructurare grup infractional. 15 perchezitii. DIICOT Ploiesti

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti efectueaza 15 percheziţii domiciliare – 6 în municipiul Bucureşti, 3 în municipiul Constanta, precum şi în Sinaia, Piteşti, Brăila, Craiova, Sibiu, com. Fintea, jud. Dâmboviţa, actiunea vizand destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice.

În fapt, se retine ca, în perioada octombrie 2010 – aprilie 2012, învinuiţii Ghica Alexandru şi Ursu Mihai Valentin au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat alte 11 persoane, în scopul obtinerii de beneficii financiare substantiale, prin accesarea fără drept a unor sisteme informatice, prin încălcarea măsurilor de securitate.

Invinuiţii au obţinut, prin intermediul unor aplicaţii informatice puse la dispoziţie de către învinuitul Ene Alin Gabriel, date informatice – ip-uri, user, parola, ale unor conturi de SIP şi VOIP, pe care le-au utilizat ulterior pentru a apela numere cu suprataxă din străinătate (Marea Britanie, Germania, Spania, Taiwan, Siera Leone etc), obţinând un procent de 10-15% din valoarea apelurilor pe minut.

În sarcina unui alt membru al gruparii, invinuitul Ene Gabriel, se retine ca a perturbat grav, fără drept, funcţionarea unui site oficial, pe care l-a accesat ilegal, redirecţionand clienţii care accesau site-ul către o aplicaţie pirat şi ulterior către o pagină contrafăcută.

Se mai retine ca, în perioada septembrie 2011 – aprilie 2012, invinuitii Etcu Petru si Ghiţă Eugen George au postat pe site-uri specializate din Statele Unite ale Americii, anunţuri de vânzare a unor autoturisme de lux, solicitând potentialilor clienti fie un avans din preţ, fie datele unor conturi sau carduri bancare.

Datele astfel obţinute au fost utilizate in mod fraudulos pentru a transferul unor sume substantiale de bani din contul titularilor în conturile invinuitilor.

Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infractionala depăşeşte suma de 6.000.000 Euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, în scopul obţinerii de date informatice, prin încălcarea măsurilor de securitate, deţinerea fără drept a unor programe informatice, cauzarea unor prejudicii materiale prin introducerea de date informatice în scopul obţinerii de mijloace materiale, prev.de art.42, art.44, art.45 şi art.49 din Legea nr. 161/2003.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti vor fi conduse un numar de 17 persoane în vederea audierii.

Procurorii DIICOT au colaborat în instrumentarea cauzei cu ofiţerii din cadrul Secret Service si FBI.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Ploieşti iar percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării „Matei Basarab” Ploieşti.

***

Trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani. 26 de perchezitii. DIICOT Craiova

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova efectuează 26 de percheziţii domiciliare (19 în oraşul Balş, 3 în judeţul Gorj, 2 în municipiul Târgu – Jiu, 1 în judeţul Olt şi 1 în oraşul Filiaşi ), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit pe raza judeţelor Olt şi Gorj, specializat în traficul de persoane, traficul de minori, proxenetism şi spălare de bani.

Cei 50 de membri ai grupării au racolat peste 150 de victime, persoane de sex feminin, majore şi minore, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, provenind din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman şi Gorj.

Victimele erau transportate în Italia şi obligate la practicarea prostituţiei în oraşul Milano şi în zonele adiacente, sumele de bani obţinute fiind predate învinuiţilor.

Membrii grupării au obţinut din activitatea infracţională suma de peste 2.000.000 de Euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.7 din Legea nr. 39/2003, art.12 alin.1 şi 2 din Legea nr. 678/2001, art.13 alin.1 şi 2 din Legea nr. 678/2001, art. 329 din Codul penal şi art. 23 din Legea 656/07.12.2002.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse pentru audieri un număr de 31 de persoane.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova şi cu suportul tehnic al S.R.I. – Secţia Judeţeană Olt.

>> sursa: diicot.ro

Secţiuni: Content, Drept penal | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO