Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

CEDO. Pascal vs. Romania. Neexecutarea hotararii judecatoresti care acorda dreptul de vizitare a minorului


19 aprilie 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat în data de 17 aprilie 2012 hotărârea în cazul Pascal vs. România.

Domnul David Denis Pierre Pascal, reprezentat de Radu Gabriel Revnic, s-a plâns de faptul că dreptul său privind respectarea vieții de familie a fost încălcat ca urmare a neexecutării hotărârilor judecătorești rămase definitive ce îi acordau acestuia dreptul să își viziteze copilul său minor.

Curtea declară că plângerea reclamantului este admisibilă cu privire la neexecutarea hotărârilor judecătorești definitive ce îi conferă dreptul de a-și vizita fiica, în conformitate cu prevederile articolului 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului (Dreptul la respectarea vieţii private şi de familie), însă declară restul cererii ca fiind inadmisibilă.

Totodată, Curtea reține că articolul 8 al Conveției nu a fost încălcat.

>> Hotărârea

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii