Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Comunicarea citatiilor incalca secretul corespondentei
23.04.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la faptul ca:
hotararile judecatoresti
citatiile
rezolutiile parchetului,
comunicate partilor, incalca secretul corespondentei si dreptul la viata intima si privata conform Legii nr. 677/2001, in lipsa transmiterii acestora prin sisteme securizate.

Plenul CSM a hotarat joi, 19 aprilie 2012, sesizarea Ministerului Justitiei in vederea punerii in acord a dispozitiilor din Noul Cod de procedură penala cu dispozitiile art. 20 alin. 1 din Legea nr. 677/2001, potrivit carora „Operatorul este obligat sa aplice masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, in special daca prelucrarea respectiva comporta transmisii de date in cadrul unei retele, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala”, prin:
– modificarea dispozitiilor art. 257 din Noul Cod de procedura penala similar celor existente in Noul Cod de procedură civila, in sensul introducerii obligativitatii comunicarii citatiilor si a tuturor actelor de procedura (inclusiv a hotararilor judecatoresti) prin agenti procedurali ai organelor judiciare sau prin orice alt salariat al acestora, prin intermediul politiei comunitare ori prin serviciul postal sau de curierat, in plic inchis;
– introducerea unei reglementari care sa acopere situatia in care comunicarea nu este posibila, respectiv sa se introduca o prevedere in sensul ca aceasta se va face prin posta, cu scrisoare recomandata, cu continut declarat, la care se atasează dovada de primire sau procesul verbal.

>> Punctul de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios al CSM

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.