Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Ce primavara frumoasa!
22.04.2012 | Andrei SĂVESCU

Secţiuni: Comunicare profesională, Opinii
JURIDICE - In Law We Trust

1. Ce primăvară frumoasă! La jumătate de an de la răsturnarea de situație din domeniul dreptului civil, după câteva luni de jale juridică, iată că această primăvară ne aduce comentarii ale noului Cod Civil.

Noul Cod civil – comentarii, doctrină și jurisprudență este o lucrare monumentală, cu o abordare aprofundată și detaliată.

De astăzi înainte nu o să ne mai putem plânge că noul Cod civil este un tărâm nedefrișat. Noul Cod civil comentat și adnotat pe care ni-l oferă Editura Hamangiu marchează momentul de la care, pe tărâmul defrișat, poate începe edificarea Noului Drept Civil Român.

2. A apărut o nouă publicație în peisajul publicistic din România: Jurnalul Juristului, editată de Rentrop & Straton, cu susținerea JURIDICE.ro.

Jurnalul Juristului se adresează celor mai buni și mai drepți dintre juriști.

Dacii erau cei mai buni și mai drepți dintre traci. La fel și consilierii juridici. Sunt cei mai buni și mai drepți dintre juriști.

Consilierul juridic nu este nici bătăuș profesionist, ca avocatul, nici slujbașul legii, ca magistratul, nici membru al vreunei caste, ca notarul sau executorul. Consilierul juridic este creierul și mâna îndemânatecă a organizației, uneori chiar și surubelnița sau cheia franceză.

Consilierii juridici sunt meșterii organizației. Jurnalul Juristului oferă o mână de ajutor: sugestii pentru rezolvări eficiente și rapide. Lectură plăcută!

dr. Andrei SĂVESCU
coord. JURIDICE.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti