Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Procedura de plata a titlurilor executorii pentru personalul din subordinea Ministerului Culturii


23 aprilie 2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Dreptul muncii
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 260 din data de 20 aprilie 2012 a fost publicat Ordinul ministrului culturii si patrimoniului national nr. 2182/2012 privind stabilirea procedurii de efectuare a platii titlurilor executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din cadrul institutiilor publice finantate integral din bugetul de stat, institutiilor publice finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, aflate in subordinea Ministerului Culturii si Patrimoniului National.

Potrivit actului normativ, plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului institutiilor publice aflate in subordinea Ministerului Culturii si Patrimoniului National, devenite executorii pana la 31 decembrie 2011, se realizeaza in conformitate cu prevederile OUG nr. 71/2009, privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, cu modificarile ulterioare, neincluzand sumele ce reprezinta cheltuieli de judecata, despagubiri, taxe judiciare si altele asemenea.

OUG nr. 71/2009 stabileste ca pata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2011, se va realiza dupa o procedura de executare care incepe astfel:
– in anul 2012 se plateste 5% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2013 se plateste 10% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2014 se plateste 25% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2015 se plateste 25% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2016 se plateste 35% din valoarea titlului executoriu.

Fondurile publice necesare pentru plata sumelor aferente transelor prevazute de OUG nr. 71/2009 vor fi alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii si Patrimoniului National pentru anii 2012, 2013, 2014, 2015 si 2016, si vor fi transferate in bugetele institutiilor subordonate in cauza.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro