« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Procedura de plata a titlurilor executorii pentru personalul din subordinea Ministerului Culturii
23.04.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Dreptul muncii | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 260 din data de 20 aprilie 2012 a fost publicat Ordinul ministrului culturii si patrimoniului national nr. 2182/2012 privind stabilirea procedurii de efectuare a platii titlurilor executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din cadrul institutiilor publice finantate integral din bugetul de stat, institutiilor publice finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, aflate in subordinea Ministerului Culturii si Patrimoniului National.

Potrivit actului normativ, plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului institutiilor publice aflate in subordinea Ministerului Culturii si Patrimoniului National, devenite executorii pana la 31 decembrie 2011, se realizeaza in conformitate cu prevederile OUG nr. 71/2009, privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, cu modificarile ulterioare, neincluzand sumele ce reprezinta cheltuieli de judecata, despagubiri, taxe judiciare si altele asemenea.

OUG nr. 71/2009 stabileste ca pata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2011, se va realiza dupa o procedura de executare care incepe astfel:
– in anul 2012 se plateste 5% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2013 se plateste 10% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2014 se plateste 25% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2015 se plateste 25% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2016 se plateste 35% din valoarea titlului executoriu.

Fondurile publice necesare pentru plata sumelor aferente transelor prevazute de OUG nr. 71/2009 vor fi alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii si Patrimoniului National pentru anii 2012, 2013, 2014, 2015 si 2016, si vor fi transferate in bugetele institutiilor subordonate in cauza.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.