Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

TUCA ZBARCEA SI ASOCIATII sustine cursurile de management al artei din cadrul Institutului Artmark
24.04.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

De vineri, 20 aprilie şi până duminică, 22 aprilie 2012 a avut loc, la Palatul Cesianu-Racoviţă, prima sesiune de cursuri a Institutului Artmark de Management al Artei, o introducere intensivă şi antrenantă în istoria şi piaţa artei româneşti. Timp de trei zile, cursanţii s-au putut familiariza cu felul în care este valorificată arta, precum şi cu sistemul de funcţionare al pieţei de artă din România, dobândind cunoştinţe teoretice şi practice aplicate.

Dedicate investitorilor care înţeleg să trateze cu seriozitate diversificarea portofoliului, precum şi profesioniştilor pe care îi tentează o carieră în piaţa de artă, cursurile Institutului de Management al Artei au fost susţinute de 14 specialişti în istoria artei şi management cultural.

Printre lectorii invitaţi s-au numărat Erwin Kessler, critic de artă şi curator, Mihai Nicodim, curator şi dealer internaţional de artă, Pavel Şuşară, preşedintele Asociaţiei Experţilor şi Evaluatorilor de Artă din România, Cornel Popa, avocat asociat în cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii, Alexandru Bâldea, managing partner Artmark, Manuela Plăpcianu, CEO Artmark.

Institutul de Management al Artei a fost înființat în 2011 de către Artmark și ArtSociety, în colaborare cu corpul profesoral de specialitate şi reprezintă prima platformă de pregătire profesională în domeniul pieţei de artă din România. Programa îmbină teme din Istoria Artei – dedicate cunoaşterii principalelor direcţii, personalităţi şi creaţii de referinţă din arta românească a sec. 19 și 20, precum şi înţelegerii evoluţiei artei contemporane – cu referinţe despre valoarea de piaţă a artei, principiile şi cadrul legal de tranzacţionare, rolurile instituţiilor, modele de colecţionari şi de investitori de succes, puse în legătură cu cazuri din lumea artei internaţionale. Sesiunile de cursuri de management al artei din acest an sunt susţinute de societatea de avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

“Remarcabil proiect de formare, complex, multilateral, acoperitor pentru o problematică atât de amplă”, Dr. Tiberiu Alexa, director al Muzeului ”Centrul Artistic Baia Mare”.

„Salutăm iniţiativa Artmark şi ne bucură ocazia de a participa şi de a susţine primele cursuri de management al artei, o premieră în România. Este un proiect special, în care credem şi în care ne regăsim deopotrivă ca admiratori ai frumosului artistic şi promotori ai creativităţii şi inovaţiei sub diverse forme”, Cornel Popa, avocat asociat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Următoarea sesiune de cursuri a Institutului Artmark de Management al Artei va avea loc în perioada 22 – 24 iunie, înscrierile începând deja pe site-ul www.AlegeArta.ro.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti