Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Intalnire reprezentanti ai Curtii de Apel Bucuresti si ai BM ref. volumul optim de munca pentru judecatori si grefieri
24.04.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Potrivit unui comunicat al Curtii de Apel Bucuresti, semnat de jud. Daniel Gradinaru, în ziua de 19 aprilie 2012, la sediul Curţii de apel Bucureşti a avut loc o întâlnirea a reprezentanţilor acestei instanţe, selectată ca instanţă pilot, cu echipa de proiect în cadrul programului privind „Stabilirea şi implementarea volumului optim de muncă pentru judecători şi grefieri şi asigurarea calităţii activităţii instanţelor”.

Programul include activităţi al căror scop este să ajute sistemul judiciar român în eforturile de stabilire şi măsurare a volumului de muncă a judecătorilor şi grefierilor şi să identifice propuneri concrete şi viabile menite să contribuie la îmbunătăţirea calităţii activităţii în toate instanţele.

Din partea Curţii de apel au participat domnul judecător dr. Dan Lupaşcu, preşedinte, doamnele judecător Lia Savonea şi Amelia Farmathy, vicepreşedinte, domnul judecător Daniel Grădinaru, conducătorul Biroului de Informare şi Relaţii Publice, doamna prim-grefier Aura Bidirel, doamna grefier Raluca Pistol, doamna grefier-statistician Gineta Asurdoaie şi doamna Mihaela Luca, informatician şef.

Din echipa de proiect au fost prezenţi, din partea Consultantului (East West Management Institute, SUA), domnul Kenneth Stuart, consilier rezident, doamna Ana Maria Andronic, consilier juridic, domnul Alexandru Băiatu, manager de proiect, iar din partea Consiliului Superior al Magistraturii, doamna Simona-Maya Teodoroiu, şeful Serviciului de Programe.

Cu ocazia acestei întâlniri au fost prezentate de către echipa de proiect obiectivele acestuia, care, în principal, sunt prezentarea unei imagini clare a activităţii instanţelor din România şi reflectarea cât mai corectă în evidenţele ţinute de instanţe, care vor duce implicit la creşterea calităţii actului de justiţie şi a percepţiei generale asupra modului în care este îndeplinită justiţia.

Reprezentanţii Curţii au prezentat principalii indicatori ai activităţii acestei instanţe şi a celor aflate în circumscripţia sa, precum şi măsurile luate pentru îmbunătăţirea activităţii. Astfel, s-a evidenţiat creşterea volumului de activitate în anul 2011 faţă de ani 2010 şi 2009, cu peste o treime, dar şi scăderea semnificativă a stocului de dosare vechi, în condiţiile în care numărul judecătorilor acestei instanţe a crescut doar cu 10 posturi. De asemenea, a fost evidenţiată evoluţia încărcăturii medie pe judecător, care faţă de anul 2009 a crescut cam în aceeaşi proporţie, dar şi operativitatea medie pe judecător care a crescut faţă de anul precedent de la 529 dosare/judecător, la 644 dosare/judecător în anul 2011.


Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti