Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Drept penal Flux informații

INFO-PICCJ, 23 aprilie 2012

23 aprilie 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU

Tâlhărie și omor calificat. Arestare preventivă. PT Brașov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au înaintat instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a inculpatului RUSU NICOLAE MARIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Braşov au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pe numele inculpatului.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 20.04.2012, în jurul orelor 1500-1600, inculpatul Rusu Nicolae Marian a pătruns în curtea locuinţei victimei B.A. de unde a sustras bunuri. Fiind surprins de victimă şi pentru a ascunde fapta săvârşită, inculpatul i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu corpuri contondente după care, a aruncat-o în fântâna casei, producându-i decesul.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

***

Omor calificat. Arestare prevenitivă. PT Galați

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului GAVRILĂ FLORENTINA (aflată în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de  fapt:

În seara zilei de 17.04.2012, în jurul orelor 2130, pe fondul consumului de alcool, între inculpata Gavrilă Florentina şi victima G.P. a izbucnit un conflict, context în care inculpata i-a aplicat victimei două sau trei lovituri cu un cuţit de bucătărie, în zona toracică dreapta, producându-i plăgi  înţepate –penetrante, leziuni ce au condus la decesul acesteia.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale.

***

Vătămare corporală gravă. Trimitere în judecată. PJ Sigghetu Marmației

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului IURCUŢ MITRUŢ NICOLAE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală gravă.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt

La data de 17.07.2011, în jurul orelor 1700, în urma unor discuţii contradictorii, inculpatul Iurcuţ Mitruţ Nicolae a lovit-o cu pumnii şi picioarele pe partea vătămată R.A., cauzându-i leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare un număr de 25-30 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sighetu Marmaţiei.

***

Vătămare corporală gravă. Trimitere în judecată. PT Timiș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului VĂTĂŞESCU SABIN-BOBI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală gravă.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 08.10.2011, inculpatul i-a aplicat părţii vătămate B.N. mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele în zona feţei şi abdomenului, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 45-50 de zile de îngrijiri medicale şi care au i-au pus viaţa în primejdie.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Furt calificat. Arestare preventivă. PJ Craiova

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus, la data de 20.04.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Mihalache Isam sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi au solicitat, totodată, instanţei de judecată arestarea preventivă a acestuia.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

În ceea ce o priveşte pe făptuitoarea I. E., având în vedere faptul că, din actele aflate la dosar, rezultă o stare de dubiu cu privire la existenţa discernământului acesteia la momentul comiterii faptei, în cauză urmează a se dispune efectuarea unei expertize medico-legale, în regim de internare, în vederea stabilirii discernământului.

Acest dosar a fost constituit ca urmare a faptului că, la data de 19.04.2012, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu despre faptul că, în urma accidentului de circulaţie mai sus menţionat, persoanei vătămate C. L. i s-au sustras din geantă mai multe bunuri. Dosarul a fost conexat cu cel înregistrat pe rolul aceleiaşi unităţi de parchet, având ca obiect accidentul de circulaţie soldat cu rănirea persoanei vătămate C.L. şi preluat în urmărirea penală proprie a procurorului.

Din probatoriul administrat, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 06.04.2012, în jurul orelor 1615, în timp ce traversa pe trecerea pentru pietoni un bulevard din Craiova, persoana vătămată C. L. a fost surprinsă şi accidentată de o autoutilitară condusă de făptuitorul M.C.. În urma impactului, la faţa locului au venit mai multe persoane printre care inculpatul şi făptuitoarea I.E., care profitând de împrejurări, au încercat să-i sustragă cerceii, după care au căutat în geanta părţii vătămate, de unde au sustras o pungă în care se aflau documentele personale şi o agendă de mici dimensiuni.

În urma accidentului, victima a fost transportată la un Spital din Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

***

Accident rutier. Constituire dosar. PJ Drobeta Turnu Severin

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Din  primele cercetări a rezultat faptul că, în timp ce conducea un autoturism pe un bulevard din municipiul Drobeta Turnu Severin, numitul B. G. nu a acordat prioritate de trecere persoanei vătămate, care se afla angajată în traversarea străzii în calitate de pieton pe marcajul “Trecere pentru pietoni”, accidentând-o grav.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership