Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Societati comerciale. Studii | Lucian Sauleanu


25.04.2012 | UNIVERSUL JURIDIC
Secţiuni: Comunicare profesională, Content, Corporate, Drept civil
JURIDICE - In Law We Trust

Editorul despre Societati comerciale. Studii (autor: Lucian Sauleanu): Studiile prezentate se înscriu în demersul constant al doctrinei din ultimul deceniu de configurare a dreptului societăţilor comerciale prin abordarea unor subiecte interesante, astfel că se porneşte de la conturarea unor principii ale acestui domeniu, continuând cu tratarea unor aspecte privind societatea cu răspundere limitată şi încheind cu instituţii specifice societăţilor pe acţiuni.

Alegerea instituţiilor nu a fost întâmplătoare, ci a avut ca punct de pornire fie o abordare doctrinară insuficientă prin raportare la importanţa lor, fie frecvenţa lor practică, în acest din urmă criteriu încadrându-se, cu titlu de exemplu, excluderea asociaţilor, transmiterea acţiunilor ori acţiunea în anulare a hotărârii generale a acţionarilor.

Prezentarea nu este lipsită de coerenţă, lucrarea Societati comerciale. Studii din punct de vedere structural focalizându-se pe trei direcţii sau părţi: dacă în prima parte, ce poate fi considerată introductivă, sunt analizate principiile dreptului societăţilor comerciale ori alte instituţii juridice similare, precum contractul de societate, affectio societatis, asocierea în participaţie, celelalte două părţi sunt rezervate unor subiecte strict tehnice privind societatea cu răspundere limitată cu unic asociat ori opoziţia la hotărârea asociaţilor privind transmiterea de părţi sociale, dividendele sau exercitarea dreptului de vot.

De menţionat şi analiza anumitor instituţii juridice din perspectiva noului Cod civil, precum contractul de societate civilă ori asocierea în participaţie.

>>Vezi cuprins

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti