Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 24 aprilie 2012
24.04.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Viol. Arestare preventivă. PT Mehedinți

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Drăguşin Şaban, Vidin Marius, Cojocaru Alexandru, Ion Marin Nicuşor, Purcărin Costel Claudiu, Răducan Georgel, Oţet Ionuţ Mădălin şi Lupu Viorel sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpaţilor, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 19.04.2012, inculpaţii au întreţinut relaţii sexuale, prin constrângere, cu minora P.S.G., în vârstă de 13 ani.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Viol. Arestare preventivă. PT Mehedinți

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au solicitat instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului LAZĂR MIRAJ sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 21.04.2012, inculpatul Lazăr Miraj a întreţinut un raport sexual cu minorul D.C.I. (în vârstă de 5 ani), persoană ce se afla în imposibilitatea exprimării voinţei şi de a se apăra.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Dare de mită. Trimitere în judecată. PT Maramureș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului MIRON DORIN AURELIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În data de 05 şi ulterior, 06 aprilie 2012, inculpatul a promis şi a remis suma de 600 de lei unui agent de poliţie de la Poliţia Rutier ă, în scopul de a-l determina pe acesta să facă acte contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv anularea actului de constatare şi sancţionare a unei contravenţii şi restituirea permisului de conducere auto.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

***

Dare de mită. Trimitere în judecată. PT Mehedinți

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului MATEI CRISTIAN LIVIU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În luna august 2011, inculpatul a promis şi a dat unui lucrător vamal de la Biroul Vamal din Sighetu Marmaţiei – punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmaţiei cu Ucraina, suma de 1.800 euro şi un telefon mobil, în scopul de a nu îndeplini un act sau a face acte contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv neefectuarea controlului vamal pentru ca alte persoane să poată introduce în ţară ţigări de provenienţă ucraineană, fără plata taxelor prevăzute de lege.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

***

Vătămare corporală din culpă. Propunere de arestare. PJ Târgu Jiu

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au dispus, la data de 23.04.2012, reţinerea învinuitului Rîsu Constantin sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism în stare de ebrietate. Totodată, în cursul zilei de astăzi, urmează ca acesta să fie prezentat de către procurori, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 22.04.2012, în jurul orei 2358, învinuitul, care conducea un autoturism pe o stradă din municipiul Târgu Jiu, în apropierea unei intersecţii, a pierdut controlul direcţiei, lovind un număr de 3 autoturisme ce erau parcate regulamentar, precum şi două persoane ce se deplasau pe trotuarul din apropiere.

Ca urmare a impactului, a rezultat vătămarea corporală a numitei V.B.E., precum şi vătămarea corporală gravă a numitei F.G., care au suferit leziuni ce necesită pentru vindecare un număr de 50-55 zile, respectiv  70-80 zile de îngrijiri medicale, conform certificatelor medico-legale întocmite de Serviciul de Medicină Legală Gorj.

Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, a fost condus la spital, unde  i s-au recoltat două probe biologice de sânge, care au atestat că acesta avea o alcoolemie peste limita legală, respectiv de 1,65 g  la ora 0041 şi 1,60 g ‰ la ora 0141.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti