Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

NNDKP a reprezentat Volksbank Romania in fata CJUE
26.04.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, C. contravențional, CJUE, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a reprezentat Volksbank România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de la Luxemburg. Sesizarea CJUE s-a făcut la cererea judecătoriei Călăraşi, într-un dosar având ca obiect plângerea contravenţională a băncii împotriva unui proces verbal de sancţionare în baza OUG 50/2010 cu privire la creditele de consum.

Pledoaria, susţinută de Radu Damaschin şi Răzvan Nănescu (partener, respectiv avocat în departamentul de litigii), a vizat întrebările preliminare formulate de instanţa română referitoare la interpretarea dreptului comunitar derivat (art. 267 din Tratatul de Funcţionare al UE).

Judecătoria Călăraşi a supus atenţiei CJUE diferenţele de reglementare dintre dispoziţiile OUG 50/2010 şi cele ale Directivei 2008/48 a Parlamentului European şi a Consiliului Europei, diferenţe ce au dat naştere unei jurisprudenţe contradictorii.

În perspectiva dezbaterii orale de la CJUE au mai depus observaţii scrise Comisia Europeană (CE), Guvernele României, Austriei, Germaniei, Cehiei şi Italiei, iar la dezbateri au participat reprezentanţi ai CE şi agenţii guvernamentali ai României şi Cehiei.

Echipa de litigii a NNDKP a gestionat în ultimii ani două proiecte extrem de complexe: litigiile dintre importante bănci din România şi clienţii acestora, în legatură cu pretenţiile având ca obiect protecţia consumatorului, generate de adoptarea OUG 50/2010, gestionând peste 1.500 de dosare (dintre care cca 1.000 pentru BCR); reprezentarea Rompetrol în legătură cu pretenţiile formulate de Statul Român cu privire la rambursarea unei datorii fiscale în valoare de 570 de milioane de euro.

Echipa de litigii a avut performanţe notabile în ultimii patru ani, reflectate în ponderea în cifra de afaceri a firmei care a crescut de la un an la altul (de la 21% în 2008, la 35% în 2009 şi 38% în 2010 şi 2011). Ana Diculescu-Şova (partener senior), unul dintre cei mai reputaţi avocaţi pledanţi din România, Simona Neagu, Sorina Olaru (Creţu), Emil Bivolaru şi Radu Damaschin (parteneri) coordonează o echipă formată din 33 de litigatori, recunoscută în mediul de afaceri local şi de ghidurile juridice internaţionale drept una din cele mai redutabile şi mai experimentate din România.

Portofoliul clienţilor de litigii cuprinde organizaţii precum Alpha Bank, Banca Comercială Română (BCR), Danube Fund, Globe Trade Centre (GTC), Lafarge Ciment, OMV Petrom, Primăria Municipiului Bucureşti, Rompetrol, Smithfield Ferme, Sonae Sierra, Tavistock Group (Arlynn), Tenaris, Volksbank România.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti