TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

NNDKP a reprezentat Volksbank Romania in fata CJUE
26.04.2012 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a reprezentat Volksbank România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de la Luxemburg. Sesizarea CJUE s-a făcut la cererea judecătoriei Călăraşi, într-un dosar având ca obiect plângerea contravenţională a băncii împotriva unui proces verbal de sancţionare în baza OUG 50/2010 cu privire la creditele de consum.

Pledoaria, susţinută de Radu Damaschin şi Răzvan Nănescu (partener, respectiv avocat în departamentul de litigii), a vizat întrebările preliminare formulate de instanţa română referitoare la interpretarea dreptului comunitar derivat (art. 267 din Tratatul de Funcţionare al UE).

Judecătoria Călăraşi a supus atenţiei CJUE diferenţele de reglementare dintre dispoziţiile OUG 50/2010 şi cele ale Directivei 2008/48 a Parlamentului European şi a Consiliului Europei, diferenţe ce au dat naştere unei jurisprudenţe contradictorii.

În perspectiva dezbaterii orale de la CJUE au mai depus observaţii scrise Comisia Europeană (CE), Guvernele României, Austriei, Germaniei, Cehiei şi Italiei, iar la dezbateri au participat reprezentanţi ai CE şi agenţii guvernamentali ai României şi Cehiei.

Echipa de litigii a NNDKP a gestionat în ultimii ani două proiecte extrem de complexe: litigiile dintre importante bănci din România şi clienţii acestora, în legatură cu pretenţiile având ca obiect protecţia consumatorului, generate de adoptarea OUG 50/2010, gestionând peste 1.500 de dosare (dintre care cca 1.000 pentru BCR); reprezentarea Rompetrol în legătură cu pretenţiile formulate de Statul Român cu privire la rambursarea unei datorii fiscale în valoare de 570 de milioane de euro.

Echipa de litigii a avut performanţe notabile în ultimii patru ani, reflectate în ponderea în cifra de afaceri a firmei care a crescut de la un an la altul (de la 21% în 2008, la 35% în 2009 şi 38% în 2010 şi 2011). Ana Diculescu-Şova (partener senior), unul dintre cei mai reputaţi avocaţi pledanţi din România, Simona Neagu, Sorina Olaru (Creţu), Emil Bivolaru şi Radu Damaschin (parteneri) coordonează o echipă formată din 33 de litigatori, recunoscută în mediul de afaceri local şi de ghidurile juridice internaţionale drept una din cele mai redutabile şi mai experimentate din România.

Portofoliul clienţilor de litigii cuprinde organizaţii precum Alpha Bank, Banca Comercială Română (BCR), Danube Fund, Globe Trade Centre (GTC), Lafarge Ciment, OMV Petrom, Primăria Municipiului Bucureşti, Rompetrol, Smithfield Ferme, Sonae Sierra, Tavistock Group (Arlynn), Tenaris, Volksbank România.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate