Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Planul de reorganizare al PIC S.A. intocmit de PwC a fost aprobat de creditori si confirmat de judecatorul sindic
26.04.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Planul de reorganizare al PIC S.A., întocmit de PwC România, administratorul judiciar al societăţii, a fost aprobat de către creditorii companiei şi confirmat de către judecătorul sindic. Potrivit planului, patru dintre fostele hypermarketuri PIC vor fi valorificate, iar Succes NIC COM le va achiziţiona în rate lunare în următorii 3 ani. Societatea a închiriat deja două foste magazine PIC, cele din Piteşti şi Craiova, redeschizându-le sub brandul Succes.

Prin urmare, hypermarketurile din Oradea şi Călăraşi vor fi redeschise în scurt timp sub brandul Succes, iar hypermarketul din Brăila, care nu a făcut obiectul actualei tranzacţii, ar putea fi redeschis mai târziu, sub sigla Succes sau o alta.

Planul permite recuperarea integrală a creanţelor salariale ale foştilor angajaţi ai PIC, precum şi a celor către bugetul public. De asemenea, planul permite principalilor creditori recuperarea completă a întregii datorii acoperite de garanţii reale, asigurând totodată creditorilor chirografari (negarantaţi) o rată de recuperare de 7% a creanţelor.

„Insolvenţa PIC a fost un dosar deosebit de complex, datoriile totale ale societăţii ridicându-se la 333,7 milioane RON către aproape 700 de creditori diferiţi. A necesitat un volum impresionant de muncă din partea echipei noastre şi suntem foarte încântaţi să vedem că, după o lungă perioadă de negocieri cu toate părţile implicate, am ajuns la un plan care valorifică in mod optim pentru creditori activele societăţii , redă circuitului economic fostele magazine PIC şi creează noi locuri de muncă.”, a declarat Marius Zidaru, Director, liderul echipei de servicii de restructurare din cadrul PwC România.

„Suntem cu toţii aliniaţi si lucrăm acum intens pentru implementarea acestui plan, primii paşi concreţi urmând a fi făcuţi chiar in zilele următoare”, a declarat Cristian Răvăşila, Senior Manager in cadrul echipei de servicii de restructurare a PwC România.

PIC S.A. este administrată de către PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services IPURL din martie 2010, după intrarea societăţii în insolvenţă la sfârşitul anului 2009.

Despre PwC: Firmele din reţeaua PwC ajută organizaţiile şi indivizii să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o reţea de firme prezentă în 158 de ţări cu aproape 169.000 de specialişti dedicaţi oferirii de servicii de calitate de audit, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri.

PwC se referă la reţeaua de firme PwC şi/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică separată.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.