Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Planul de reorganizare al PIC S.A. intocmit de PwC a fost aprobat de creditori si confirmat de judecatorul sindic


26 aprilie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Insolvență
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Planul de reorganizare al PIC S.A., întocmit de PwC România, administratorul judiciar al societăţii, a fost aprobat de către creditorii companiei şi confirmat de către judecătorul sindic. Potrivit planului, patru dintre fostele hypermarketuri PIC vor fi valorificate, iar Succes NIC COM le va achiziţiona în rate lunare în următorii 3 ani. Societatea a închiriat deja două foste magazine PIC, cele din Piteşti şi Craiova, redeschizându-le sub brandul Succes.

Prin urmare, hypermarketurile din Oradea şi Călăraşi vor fi redeschise în scurt timp sub brandul Succes, iar hypermarketul din Brăila, care nu a făcut obiectul actualei tranzacţii, ar putea fi redeschis mai târziu, sub sigla Succes sau o alta.

Planul permite recuperarea integrală a creanţelor salariale ale foştilor angajaţi ai PIC, precum şi a celor către bugetul public. De asemenea, planul permite principalilor creditori recuperarea completă a întregii datorii acoperite de garanţii reale, asigurând totodată creditorilor chirografari (negarantaţi) o rată de recuperare de 7% a creanţelor.

„Insolvenţa PIC a fost un dosar deosebit de complex, datoriile totale ale societăţii ridicându-se la 333,7 milioane RON către aproape 700 de creditori diferiţi. A necesitat un volum impresionant de muncă din partea echipei noastre şi suntem foarte încântaţi să vedem că, după o lungă perioadă de negocieri cu toate părţile implicate, am ajuns la un plan care valorifică in mod optim pentru creditori activele societăţii , redă circuitului economic fostele magazine PIC şi creează noi locuri de muncă.”, a declarat Marius Zidaru, Director, liderul echipei de servicii de restructurare din cadrul PwC România.

„Suntem cu toţii aliniaţi si lucrăm acum intens pentru implementarea acestui plan, primii paşi concreţi urmând a fi făcuţi chiar in zilele următoare”, a declarat Cristian Răvăşila, Senior Manager in cadrul echipei de servicii de restructurare a PwC România.

PIC S.A. este administrată de către PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services IPURL din martie 2010, după intrarea societăţii în insolvenţă la sfârşitul anului 2009.

Despre PwC: Firmele din reţeaua PwC ajută organizaţiile şi indivizii să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o reţea de firme prezentă în 158 de ţări cu aproape 169.000 de specialişti dedicaţi oferirii de servicii de calitate de audit, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri.

PwC se referă la reţeaua de firme PwC şi/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică separată.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro