Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

bpv GRIGORESCU STEFANICA a consiliat Raiffeisen Ware Austria si Ybbstaller in fuziunea cu Agrana
26.04.2012 | Andrei RIGU

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Societatea de avocaţi bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ a asigurat consultanţă juridică pentru RAIFFEISEN WARE AUSTRIA (RWA) şi YBBSTALLER în fuziunea cu AGRANA. Tranzacţia a fost notificată autorităţilor din domeniul concurenţei în peste 10 state şi a fost autorizată de Comisia Europeana în data de 4 aprilie 2012.

Raiffeisen Ware Austria (RWA) şi AGRANA, un grup activ în domeniul produselor zaharoase, amidonului şi fructelor au format o asociere în participaţiune prin combinarea Ybbstaler Fruit Austria GmbH şi a AGRANA Juice Holding GmbH, ambele filiale active în domeniul concentratului de suc de fructe. Agrana Juice Romania Carei S.R.L. şi Agrana Juice Romania Vaslui S.R.L. deţinute indirect de către Agrana Beteiligungs + Aktiengesellschaft (AGRANA), fiind transferate către o companie (joint venture) care va fi deţinută de RWA impreuna cu AGRANA.

În urma fuziunii, noua companie operează 14 unităţi de producţie în Austria, Danemarca, Germania, Polonia, România, Ucraina, Ungaria, precum şi China, având o cifră de afaceri de aproximativ 350 milioane euro.

bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ a furnizat asistenţă juridică pentru aspecte de drept românesc ale tranzacţiei (due diligence, suport cu privire la documentaţia tranzacţiei, concurenţă, relaţii de muncă) care implică cele două companii din România, Agrana Juice România Carei S.R.L. şi Agrana Juice România Vaslui S.R.L. Echipa a fost condusă de Cătălin Grigorescu (Managing Partner) şi i-a inclus pe Cristina Mihai şi Cristina Randjak (Managing Associates) si pe Nicolae Ursu (Senior Associate).

Tranzacţia multi-jurisdicţională a fost coordonată de bpv HÜGEL RECHTANWÄLTE din Viena, parte din alianţa bpv LEGAL, a cărei membră fondatoare este şi bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ.

***

bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ este o societate românească de avocaţi creată prin fuziunea societăţilor bpv GRIGORESCU şi Ştefănică & Florea ce a avut loc în martie 2011. Societatea oferă servicii de consultanţă juridică şi reprezentare în domeniile de dreptul concurenţei, drept bancar şi financiar, drept societar şi comercial, litigii şi arbitraj, dreptul muncii şi pensii, energie, mediu şi autorizaţii, drept european, fuziuni şi achiziţii, achiziţii publice şi concesiuni, drept imobiliar şi al construcţiilor, drept fiscal. bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ este membru fondator al bpv LEGAL, o alianţă de societăţi independente de avocatură în domeniul comercial, reprezentată în Bratislava, Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Praga şi Viena, care oferă servicii de consultanţă juridică multijurisdicţională în Centrul şi Estul Europei.

bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ
este una dintre primele 5 cele mai active societăţi de avocaţi din România în domeniul fuziunilor si achiziţiilor, dupa numărul tranzacţiilor finalizate în 2011 şi începutul 2012. În prezent, practica de fuziuni şi achiziţii a bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ reprezintă peste 45% din activitatea generală a firmei.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti