Secţiuni » Jurisprudenţă » CCR
Jurisprudenţă CCR (Curtea Constituţională a României)
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Curtea Constitutionala vrea acces direct la ECRIS. UPDATE


18 mai 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: CCR, Flux informații

Membrii Comisiei Eficientizarea activitatii CSM si a institutiilor coordonate au analizat luni, 23 aprilie 2012, solicitarea Curtii Constitutionale de acces direct al instantei constitutionale la sistemul informatic al instantelor judecatoresti ECRIS.

Membrii Comisiei si-au insusit punctul de vedere al DLDC si au decis transmiterea acestuia Plenului CSM cu propunerea de sesizare a Ministerului Justitiei, in calitatea sa de administrator al aplicatiei ECRIS, mentionand ca agreeaza ideea de a se permite accesul Curtii Constitutionale la sistemul ECRIS.

UPDATE, 18 mai 2012: Joi, 17 mai 2012, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat solicitarea Curţii Constituţionale a României, potrivit unui comunicat al CSM.

Solicitarea Curţii Constituţionale a României a fost motivată prin faptul că, în condiţiile în care sesizarea Curţii cu excepţii de neconstituţionalitate având ca obiect dispoziţii din legi sau ordonanţe ale Guvernului nu mai constituie temei al suspendării soluţionării dosarelor aflate pe rolul instanţelor de judecată în care au fost invocate aceste incidente procedurale, Curtea Constituţională a României nu mai are acces la actele din aceste dosare, necesare realizării controlului de constituţionalitate. Această situaţie este de natură să determine realizarea unei corespondenţe anevoioase între instanţa constituţională şi instanţele de drept comun.

Având în vedere faptul că Ministerul Justiţiei are calitatea de administrator al sistemului informatic ECRIS, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Ministerului pentru efectuarea demersurilor necesare în sensul solicitării Curţii Constituţionale.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică