Secţiuni » Jurisprudenţă
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legii
Curţi de apelTribunaleJudecătorii
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea Constitutionala vrea acces direct la ECRIS. UPDATE
18.05.2012 | JURIDICE.ro

Membrii Comisiei Eficientizarea activitatii CSM si a institutiilor coordonate au analizat luni, 23 aprilie 2012, solicitarea Curtii Constitutionale de acces direct al instantei constitutionale la sistemul informatic al instantelor judecatoresti ECRIS.

Membrii Comisiei si-au insusit punctul de vedere al DLDC si au decis transmiterea acestuia Plenului CSM cu propunerea de sesizare a Ministerului Justitiei, in calitatea sa de administrator al aplicatiei ECRIS, mentionand ca agreeaza ideea de a se permite accesul Curtii Constitutionale la sistemul ECRIS.

UPDATE, 18 mai 2012: Joi, 17 mai 2012, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat solicitarea Curţii Constituţionale a României, potrivit unui comunicat al CSM.

Solicitarea Curţii Constituţionale a României a fost motivată prin faptul că, în condiţiile în care sesizarea Curţii cu excepţii de neconstituţionalitate având ca obiect dispoziţii din legi sau ordonanţe ale Guvernului nu mai constituie temei al suspendării soluţionării dosarelor aflate pe rolul instanţelor de judecată în care au fost invocate aceste incidente procedurale, Curtea Constituţională a României nu mai are acces la actele din aceste dosare, necesare realizării controlului de constituţionalitate. Această situaţie este de natură să determine realizarea unei corespondenţe anevoioase între instanţa constituţională şi instanţele de drept comun.

Având în vedere faptul că Ministerul Justiţiei are calitatea de administrator al sistemului informatic ECRIS, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Ministerului pentru efectuarea demersurilor necesare în sensul solicitării Curţii Constituţionale.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Curtea Constitutionala vrea acces direct la ECRIS. UPDATE”

  1. „mentionand ca agreeaza ideea de a se permite accesul Curtii Constitutionale la sistemul ECRIS.”

    CSM nu are atributii in gestionarea bazei de date, deci parerea lui ca agreeaza sau nu este irelevanta.

    Faptul ca isi da cu parerea, Consiliul intra pe un teren minat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.