Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

ELSA Cluj-Napoca organizeaza faza nationala a Concursului de procese simulate pe drept penal
26.04.2012 | JURIDICE.ro, Daniela-Olivia GHICAJANU

Secţiuni: Content, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Grupul local ELSA Cluj-Napoca ( The European Law Students Association) organizează  în perioada 4-6 mai 2012 faza națională a Concursului de procese simulate pe drept penal (NMCC).

Probele de concurs vor avea loc începând cu ora 10:00 la Curtea de Apel a municipiului Cluj-Napoca, iar în calitate de juriu vom avea prezenți câțiva dintre profesorii Facultății de Drept din cadrul Univesității ” Babeș-Bolyai ” Cluj-Napoca.

La această faza a concursului vor participa cei mai buni studenți din țară la materia drept penal, ei fiind cei care au câștigat fazele locale ale concursurilor de procese simulate organizate de grupurile locale ELSA.

Concursul va consta în două părți: în prima parte vor avea loc fazele preliminare, în care echipele formate din câte 2 studenți vor juca atât rolul avocatului apării, cât și rolul procurorului, și vor dezbate o speță dată, iar cea de-a doua parte va fi faza finală unde cele mai bune echipe vor trebui să aducă un element surpriză cazului dat.

Prin acest concurs studenții vor avea ocazia să-și pună în aplicare cunoștințele dobândite pe băncile facultății și își vor putea dezvolta călitățile oratorice și de asemena, vor avea ocazia de a intra în contact cu un mediu juridico-academic nou.

Totodată organizatorii vor recompensa cele mai bune două echipe și cel mai bun pledant cu premii substanțiale. Pentru mai multe detalii puteți accesa evenimentul pe pagina de Facebook  http://www.facebook.com/events/354578751256922/ sau puteți trimite un e-mail pe adresa ghicajanu_daniela@yahoo.com.

ELSA (The European Law Students Association) este cea mai mare organizaţie internaţională a studenţilor la drept şi a tinerilor jurişti. Este prezentă în 42 de ţări europene, în cadrul a peste 300 de universităţi, reunind peste 30.000 de membri.

ELSA Cluj-Napoca reprezintă al treilea nivel de structurare al organizaţiei, după ELSA Internaţional şi ELSA România, şi funcţionează în cadrul Facultăţii de Drept a Universității ” Babeș-Bolyai ” Cluj-Napoca . Viziunea organizaţiei este :” O lume mai dreaptă, în care demnitatea umană și diversitatea culturală sunt respectate ”.

Daniela-Olivia GHICAJANU
Coordonator Concursul Național de Procese Simulate pe drept penal
Membru Departament Activități Academice

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti