Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Curtea de Apel Cluj. Neacordare termen angajare aparator
27.04.2012 | Raluca CÎRSTEA

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Cluj a hotărât că, în situaţia repunerii cauzei pe rol, neacordarea unui termen solicitat de reclamant pentru angajarea unui apărător constiuie o încălcare a dreptului la apărare.

În speţă, judecarea cauzei în apel a fost suspendată în baza art. 244 pct. 1 C. Pr. Civ., iar la termenul acordat pentru judecarea cauzei după repunerea acesteia pe rol, reclamantul a formulat o cerere de amânare în vederea angajării unui apărător, cerere pe care instanţa de apel a respins-o.

Instanţa de recurs a apreciat că, cererea reclamantului de amânare a cauzei în vederea angajării unui apărător era justificată atât în virtutea dreptului la apărare şi la un proces echitabil, dar şi faţă de faptul că după repunerea pe rol urmau a fi pusă în discuţia părţilor situaţia rezultată în urma soluţionării dosarului care a constituit motiv de suspendare în condiţiile art.244 pct.1 C.pr.civ. (Decizia civilă nr. 2178 din 6 noiembrie 2008 pronunţată în recurs de Secţia civilă, de muncă și asigurări sociale, pentru minori și familie a Curţii de Apel Cluj având ca obiect obligaţia de a face – JURINDEX2009337013; judecători: Ana Ionescu, Eugenia Puşcaşiu şi Andrea Ţuluş)

Raluca CÎRSTEA, avocat SVSAPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.