Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

MUSAT & ASOCIATII, societatea de avocatura cu cea mai bogata expertiza in drepturile de autor
27.04.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul proprietatii intelectuale, Media & Publicitate
JURIDICE - In Law We Trust

Muşat & Asociaţii a primit distincţia “Societatea de avocatură cu cea mai bogată expertiză în drepturile de autor”, în cadrul primei ediţii a Galei Proprietăţii Intelectuale, eveniment organizat cu sprijinul Camerei Naţionale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România (CNCPIR) şi al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). Premiul reflectă implicarea echipei de specialişti în domeniu din cadrul Muşat & Asociaţii în importante proiecte derulate pe piaţa locală de numeroase companii de talie internaţională.

“Protejarea drepturilor de autor reprezintă o problemă de mare actualitate în activitatea de zi cu zi a oricărei companii, precum şi a persoanelor fizice cu activitate de creaţie, cu impact direct în nivelul de progres al economiei în general. Intensificarea practicilor de contrafacere, în paralel cu dezvoltarea continuă a mediului online pot determina riscuri semnificative cu privire la posibilitatea furtului de identitate sau a falsurilor. De aceea, este foarte important ca aceste drepturi să fie protejate, iar proprietarul să poată oricând acţiona în mod legal atunci când este prejudiciat prin practici ilegale”, a declarat Anca Buta Muşat, Partner Muşat & Asociaţii.

Pe parcursul anului 2011, Departamentul de Proprietate Intelectuală a avut o activitate însemnată în domeniul drepturilor de autor incluzând asistenţă juridică acordată uneia din cele mai importante companii americane din domeniul IT în legătură cu lansarea celui mai mare magazin virtual de muzică din România, postului de televiziune Prima TV, precum şi unei serii de vedete şi realizatori de televiziune în numeroase litigii privind drepturile de autor. Tot în 2011, Muşat & Asociaţii a consiliat reputate companii de software (Google, Amazon şi altele) cu privire la problematica drepturilor de autor rezultând din contracte de dezvoltare software şi din contracte de muncă cu ingineri programatori.

Departamentul de Proprietate Intelectuală din cadrul Muşat & Asociaţii oferă servicii complete de consultanţă juridică, respectiv reprezentarea intereselor clienţilor din ţară şi străinătate în faţa autorităţilor publice competente (OSIM, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, Oficiul pentru Armonizare în cadrul Pieţei Interne), înregistrarea / protejarea drepturilor de proprietate intelectuală pentru mărci, brevete, modele şi desene industriale, drepturi de autor şi drepturi conexe, negocierea şi redactarea contractelor de franciză, de licenţă şi de cesiune, litigii de proprietate intelectuală rezultate din concurenţa neloială în afaceri, publicitate comparativă şi înşelătoare, practici neloiale în afaceri, practici de combatere a falsurilor. Portofoliul de clienţi numără numeroase companii multinaţionale cu activitate în diferite industrii, respectiv farma, IT&C, energie, FMCG sau media, instituţii de stat din România şi străinătate, dar şi persoane fizice.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII: MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile străine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

MUŞAT & ASOCIAŢII este prima casă de avocatură de pe piaţa locală distinsă cu prestigiosul premiu „The National Law Firm of the Year“ acordat de publicaţia britanică de specialitate International Financial Law Review (IFLR) care realizează şi binecunoscutul ghid juridic internaţional IFLR 1000. De asemenea, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year”, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe pe parcursul anului trecut în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII oferă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a conflictelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini printre care: Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbot, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle, Google, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia, Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller, etc.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti