Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Pozitia CSM fata de deciziile Curtii Constitutionale
27.04.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CCR, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Judecător Alina Nicoleta Ghica – preşedinte şi procuror Oana Schmidt Hăineală – vicepreşedinte CSM, precizează că, în ceea ce priveşte aspectele legate de prevederile Deciziilor Curţii Constituţionale şi de consecinţele intrării lor în vigoare, punerea in executare a acestora se situează în zona de decizie exclusivă a politicului şi executivului, astfel incat nu este potrivită exprimarea de poziţii publice din partea corpului magistraţilor, potrivit unui comunicat al CSM.

Preşedintele şi vicepreşedintele CSM recomandă magistraţilor, inclusiv membrilor CSM, o atitudine rezervata si reţinere in declaratiile publice pe această temă, precum şi a oricărei alte chestiuni cu conotaţie politică. Având in vedere competenţa de soluţionare a cauzelor, un magistrat poate aprecia asupra considerentelor deciziilor pronunţate de Curtea Constituţională doar cu prilejul soluţionării cererilor justiţiabililor privind restituirea sumelor reţinute cu titlu de CAS si strict în cadru procesual.

CSM, împreuna cu conducerile instanţelor de judecata au adoptat masurile necesare, potrivit competenţelor. Au fost dispuse masuri pentru fluidizarea activităţilor de înregistrare şi punere în circuit a cererilor pensionarilor, fiind prelungit programul de funcţionare a serviciilor de registratură şi suplimentat personalul implicat in activităţile de inregistrare si distribuţie aleatorie a cererilor.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti