Secţiuni » Jurisprudenţă
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legii
Curţi de apelTribunaleJudecătorii
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA

Pozitia CSM fata de deciziile Curtii Constitutionale
27.04.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Judecător Alina Nicoleta Ghica – preşedinte şi procuror Oana Schmidt Hăineală – vicepreşedinte CSM, precizează că, în ceea ce priveşte aspectele legate de prevederile Deciziilor Curţii Constituţionale şi de consecinţele intrării lor în vigoare, punerea in executare a acestora se situează în zona de decizie exclusivă a politicului şi executivului, astfel incat nu este potrivită exprimarea de poziţii publice din partea corpului magistraţilor, potrivit unui comunicat al CSM.

Preşedintele şi vicepreşedintele CSM recomandă magistraţilor, inclusiv membrilor CSM, o atitudine rezervata si reţinere in declaratiile publice pe această temă, precum şi a oricărei alte chestiuni cu conotaţie politică. Având in vedere competenţa de soluţionare a cauzelor, un magistrat poate aprecia asupra considerentelor deciziilor pronunţate de Curtea Constituţională doar cu prilejul soluţionării cererilor justiţiabililor privind restituirea sumelor reţinute cu titlu de CAS si strict în cadru procesual.

CSM, împreuna cu conducerile instanţelor de judecata au adoptat masurile necesare, potrivit competenţelor. Au fost dispuse masuri pentru fluidizarea activităţilor de înregistrare şi punere în circuit a cererilor pensionarilor, fiind prelungit programul de funcţionare a serviciilor de registratură şi suplimentat personalul implicat in activităţile de inregistrare si distribuţie aleatorie a cererilor.

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.