JurisprudenţăJurisprudenţă CEDOJurisprudenţă CJUEJurisprudenţă CCRJurisprudenţă ÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legiiJurisprudenţă Curţi de apelJurisprudenţă TribunaleJurisprudenţă Judecătorii
 
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA
Print Friendly, PDF & Email

Pozitia CSM fata de deciziile Curtii Constitutionale
27.04.2012 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Judecător Alina Nicoleta Ghica – preşedinte şi procuror Oana Schmidt Hăineală – vicepreşedinte CSM, precizează că, în ceea ce priveşte aspectele legate de prevederile Deciziilor Curţii Constituţionale şi de consecinţele intrării lor în vigoare, punerea in executare a acestora se situează în zona de decizie exclusivă a politicului şi executivului, astfel incat nu este potrivită exprimarea de poziţii publice din partea corpului magistraţilor, potrivit unui comunicat al CSM.

Preşedintele şi vicepreşedintele CSM recomandă magistraţilor, inclusiv membrilor CSM, o atitudine rezervata si reţinere in declaratiile publice pe această temă, precum şi a oricărei alte chestiuni cu conotaţie politică. Având in vedere competenţa de soluţionare a cauzelor, un magistrat poate aprecia asupra considerentelor deciziilor pronunţate de Curtea Constituţională doar cu prilejul soluţionării cererilor justiţiabililor privind restituirea sumelor reţinute cu titlu de CAS si strict în cadru procesual.

CSM, împreuna cu conducerile instanţelor de judecata au adoptat masurile necesare, potrivit competenţelor. Au fost dispuse masuri pentru fluidizarea activităţilor de înregistrare şi punere în circuit a cererilor pensionarilor, fiind prelungit programul de funcţionare a serviciilor de registratură şi suplimentat personalul implicat in activităţile de inregistrare si distribuţie aleatorie a cererilor.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate