Secţiuni » Jurisprudenţă » CCR
Jurisprudenţă CCR (Curtea Constituţională a României)
DezbateriCărţiProfesionişti

Pozitia CSM fata de deciziile Curtii Constitutionale


27 aprilie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: CCR, Flux informații

Judecător Alina Nicoleta Ghica – preşedinte şi procuror Oana Schmidt Hăineală – vicepreşedinte CSM, precizează că, în ceea ce priveşte aspectele legate de prevederile Deciziilor Curţii Constituţionale şi de consecinţele intrării lor în vigoare, punerea in executare a acestora se situează în zona de decizie exclusivă a politicului şi executivului, astfel incat nu este potrivită exprimarea de poziţii publice din partea corpului magistraţilor, potrivit unui comunicat al CSM.

Preşedintele şi vicepreşedintele CSM recomandă magistraţilor, inclusiv membrilor CSM, o atitudine rezervata si reţinere in declaratiile publice pe această temă, precum şi a oricărei alte chestiuni cu conotaţie politică. Având in vedere competenţa de soluţionare a cauzelor, un magistrat poate aprecia asupra considerentelor deciziilor pronunţate de Curtea Constituţională doar cu prilejul soluţionării cererilor justiţiabililor privind restituirea sumelor reţinute cu titlu de CAS si strict în cadru procesual.

CSM, împreuna cu conducerile instanţelor de judecata au adoptat masurile necesare, potrivit competenţelor. Au fost dispuse masuri pentru fluidizarea activităţilor de înregistrare şi punere în circuit a cererilor pensionarilor, fiind prelungit programul de funcţionare a serviciilor de registratură şi suplimentat personalul implicat in activităţile de inregistrare si distribuţie aleatorie a cererilor.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică