Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Conducerea INM s-a intalnit cu studentii Facultatii de Drept a Universitatii Romano-Americane
27.04.2012 | JURIDICE.ro, Deea DAVIDESCU

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 26 aprilie 2012, studenti ai Facultatii de Drept de la Universitatea Romano-Americana au avut onoarea de a se intalni, in Sala Senatului, cu judecatorii care asigura conducerea Institutului National al Magistraturii, respectiv cu jud. dr. Octavia Spineanu-Matei, directorul INM, jud. Ana-Maria Garofil, directorul adjunct al INM, Simona-Silvia Titeica, sef Departament concursuri, examene si politici publice la INM.

Discutia a privit subiectul admiterii la Institutul National al Magistraturii.

Doamna jud. dr. Octavia Spineanu-Matei a prezentat, pe scurt, noutatile concursului de anul acesta, respectiv prima proba a concursului va fi sustinerea rationamentului logico-juridic si abia apoi verificarea cunostintelor juridice si proba interviului, spre deosebire de anii anteriori unde regina era proba teoretica. A pus accent pe faptul ca odata admisi la INM, pe auditori ii asteapta ore de studiu individual, dupa numarul mare de ore de la Institut, ca este exclus cu desavarsire „copiatul” la examene, sanctiunea fiind cea mai aspra posibila. De fapt, ceea ce este important in alegerea profesiei de magistrat este vocatia.

Doamna Simona-Silvia Titeica a prezentat o statisitca a reusitei absolventilor Facultatii de Drept a Universitaii la concursul de admitere. Astfel, anul trecut, 5 candidati au reusit sa fie admisi la Institut.

Doamna jud. Ana-Maria Garofil a aratat ca auditorii de justitie trebuie sa se pregateasca zi de zi, trebuie sa fie activi si dinamici. Astfel, fiecare zi poate poate fi considerata un examen in sensul ca o pondere importanta a notei finale este alcatuita din evaluarea continua care presupune evaluarea activitatii auditorilor la fiecare seminar de catre formator. Accentul se pune pe studiul individual al chestiunilor de ordin teoretic intrucat seminariile au un pronuntat caracter practic pentru dobandirea abilitatilor specifice profesiei. Potrivit regulamentului, nu se poate lipsi de la ore, o asemenea conduita putand fi considerata la o anume gravitate drept abatere disciplinara.

Studentii au fost interesati de programa, de modul de derulare a probei interviului, de rezultatele pretestarii probei de rationament logico-juridic, de numarul examenelor de sustinut ca si auditori de justitie.

Pe parcursul unei ore de discutii, au fost lamurite toate nelamuririle studentilor.

Deea DAVIDESCUPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.