Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Procedura de plata a titlurilor executorii pentru personalul din subordinea MCSI
30.04.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 273 din data de 23 aprilie 2012 a fost publicat Ordinul ministrului comunicatiilor si societatii informationale nr. 235/2012 privind stabilirea procedurii de efectuare a platii titlurilor executorii avand ca obiect acordarea de drepturi de natura salariala personalului din Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, precum si personalului din cadrul institutiilor aflate in subordinea si coordonarea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale finantate integral de la bugetul de stat.

Potrivit actului normativ, plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Centrul National de Management pentru Societatea Informationala, Centrul National Romania Digitala si Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica – CERT-RO, devenite executorii pana la 31 decembrie 2011, se realizeaza in conformitate cu prevederile OUG nr. 71/2009, privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, cu modificarile ulterioare, neincluzand sumele ce reprezinta cheltuieli de judecata, despagubiri, taxe judiciare si altele asemenea.

OUG nr. 71/2009 stabileste ca pata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2011, se va realiza dupa o procedura de executare care incepe astfel:
– in anul 2012 se plateste 5% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2013 se plateste 10% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2014 se plateste 25% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2015 se plateste 25% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2016 se plateste 35% din valoarea titlului executoriu.

Fondurile publice necesare pentru plata sumelor aferente transelor prevazute mai sus vor fi alocate de la bugetul de stat pentru anii 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 si vor fi cuprinse in bugetul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti