Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Drept penal Flux informații

INFO-PICCJ, 27 aprilie 2012

30 aprilie 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU

Incident aviatic Ostrov. Continuare cercetări. SUPC-PÎCCJ

În prezent, în cauza având ca obiect incidentul aviatic petrecut la data de 26.04.2012, în zona Ostrov, se desfăşoară cea de a doua etapă a cercetărilor de către procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică coordonaţi de domnul prim adjunct Marius Iacob.

A fost finalizată prima etapă a cercetării la faţa locului, fiind ridicate cele 5 cadavre şi transportate la Institutul de Medicină Legală Tulcea în vederea identificării.

Totodată, în cursul nopţii anterioare au fost audiate cele 5 persoane din cel de-al doilea elicopter ce zbura în tandem cu cel care s-a prăbuşit, iar acestea au declarat că au pierdut contactul radio cu cei din elicopterul ce a căzut la sol, neputând da astfel alte amănunte despre cele întâmplate.

La faţa locului s-a deplasat şi un reprezentant al Ambasadei Ucrainei la Bucureşti.

Echipa operativă formată din procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică şi experţi ai Institutului Naţional de Criminalistică a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Tulcea.

Vom informa opinia publică pe parcursul derulării cercetărilor, care se efectuează în vederea stabilirii împrejurărilor cauzei.

***

Constituire dosar. Accident rutier Mioveni. PJ Piteşti

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la un accident de circulaţie soldat cu rănirea a 32 de persoane.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, în ziua de 26.04.2012, orele 1550, pe DN 73D, în timp ce conducea un autobuz, într-o curbă uşoară la stânga, pe fondul unei posibile defecţiuni la sistemul de direcţie, numitul M.N. a pierdut controlul asupra autoturismului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, de la o distanţă de aproximativ 3 m.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a celor 32 de pasageri ce au fost transportaţi la spital pentru investigaţii medicale, iar 5 dintre aceştia, care prezentau răni grave,au fost transportaţi cu 2 elicoptere Smurd la Bucureşti.

Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu a suferit vătămări corporale, iar autobuzul avea inspecţia tehnică periodică valabilă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Update cauză explozie Sighetu Marmației. Conflict de interese și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Începerea urmăririi penale. SUPC-PÎCCJ

În continuarea cercetărilor în cauza privind „explozia de la Sighetu Marmaţiei”, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus în cursul zilei de ieri, 26.04.2012, începerea urmăririi penale împotriva învinuitei IONAŞ MARIOARA sub aspectul infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, conflict de interese şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în cursul anului 2011, învinuita Ionaş Marioara, având o dublă calitate respectiv, cea de diriginte de şantier (activitate pentru care era retribuită de către S.C. Berg Sistem Gaz S.A.), precum şi cea de inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii Baia Mare, a semnat un număr de 164 procese verbale antedatate, înscrisuri întocmite în fals de către numita M.D.. Prin acele procese verbale se atestă în mod nereal, faptul că pe toate tronsoanele în care s-a instalat conducta de gaze, în perioada 2005 – 2010, în Municipiul Sighetu Marmaţiei, s-au respectat reglementările în vigoare, iar lucrările de construcţii efectuate corespund din punct de vedere calitativ. Procesele verbale purtând semnătura învinuitei sub titulatura de diriginte de şantier şi reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcţii urmau să fie utilizate în vederea prelungirii autorizaţiilor şi licenţelor acordate firmei S.C. Berg Sistem Gaz S.A de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare

***

Omor deosebit de grav. Propunere arestare preventivă. PT Giurgiu

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la o persoană decedată, găsită într-un imobil din localitatea Novaci. Cadavrul se afla într-o stare avansată de putrefacţie, era acoperită cu mai multe pături şi prezenta urme de lovituri la nivelul capului.

La data de 25.04.2012, procurorii au dispus începerea urmăririi penale „in rem„ sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor deosebit de grav şi tâlhărie.

În continuarea cercetărilor a fost identificat autorul, în persoana inculpatului HAGIU BOBI, faţă de care procurorii au dispus, astăzi, 27.04.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor deosebit de grav şi tâlhărie, urmând să-l prezinte magistraţilor Tribunalului Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 22.04.2012, inculpatul Hagiu Bobi i-a aplicat victimei I.I. lovituri succesive, la nivelul capului şi toracelui, cu un obiect contondent (teslă), ce au condus la decesul acesteia.

Totodată, inculpatul a sustras două telefoane mobile şi suma de aproximativ 150 lei.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership