Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti

Curtea de Apel Alba Iulia sesizeaza CJUE cu o cerere de pronuntare a unei hotarari preliminare
02.05.2012 | Andrei PAP

Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria C 126  din 28 aprilie 2012 a fost fost publicată informarea potrivit căreia Curtea de Apel Alba Iulia a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu o cerere de pronunţare a unei hotărâri preliminare adresând următoarele întrebări:

1. Art. 211 din Directiva 2006/112/CE trebuie interpretat în sensul că se opune a fi instituită o condiţie suplimentară (de tipul obţinerii, într-o perioadă determinată, a unui certificat de amânare de la plată, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor), în afara celei privind realizarea menţiunilor în decontul de TVA, în sarcina persoanelor impozabile, îndreptăţite să nu plătească TVA-ul datorat pentru import la organele vamale?

2. Art. 26 alin. (2), art. 28, 30 și 107 alin. (1) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene trebuie interpretate în sensul că se opun unor intervenţii legislative repetate de tipul celor prevăzute la pct. 1 şi pct. 2 din Ordonanţa de urgenţă nr. 22 din 28 martie 2007, respectiv pct. 69 din Ordonanţa de urgenţă nr. 106 din 4 octombrie 2007 prin care dispoziţiile art. 157 alin. 4 din Codul fiscal au fost modificate astfel încât numai unora dintre plătitorii de TVA (care au efectuat sau au fost consideraţi că au efectuat importul după 15 aprilie 2007 şi au obţinut certificat de amânare de la plată) dintre cei aflaţi în situaţii identice (deţinând bunuri în import temporar din perioada de preaderare), li se permite să nu achite TVA în vamă?

NOTĂ: pe rolul CJUE cauza a fost înregistrată sub nr. C-79/12

Pentru JURIDICE.ro, Andrei PAP

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti