Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Drept international privat | Dan Lupascu, Diana Ungureanu
01.05.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Drept civil
JURIDICE - In Law We Trust


Drept internațional privat
Dan Lupașcu, Diana Ungureanu


Andrei Săvescu: „Această carte face parte din categoria comodă a cărților care pot fi cumpărate „în orb”, adică autorii sunt atât de prestigioși încât nu există niciun risc dacă o cumperi fără să o răsfoiești. Eu am răsfoit-o totuși, ceea ce la momentul respectiv (săptămâna trecută) a fost o greșeală, pentru că nu-mi alocasem timp pentru citit, însă am fost captivat de discuțiile cu privire la semnificația unor noutăți aduse de Codul civil cel nou, care „a înghițit” legea nr. 105/1992, așa încât nu m-am putut abține să nu urmăresc explicațiile autorilor, foarte interesante, deși materia este foarte tehnică. Mi-a atras atenția și felul cum abordarea materiei se sprijină pe reglementările europene. Pe scurt, este reconfortant că autorii, judecători, ne dau explicații pentru care ar trebui mulți bani dacă ar proveni de la avocați. Dacă sunteți însă avocați și dați consultații de drept internațional privat, atunci această carte, sursă de soluții, trebuie ascunsă de client în biblioteca dumneavoastră…

Editorul: „Lucrarea prezintă detaliat principalele instituții juridice ale dreptului international privat român, cu trimiteri bibliografice la numeroase lucrări de specialitate române sau străine, precum și la soluții jurisprudențiale ale instanțelor naționale ori ale Curtii de Justiție de la Luxembourg. Pe lânga izvoarele interne relevante, sunt trecute în revistă și unele izvoare internaționale, cum ar fi: regulamente ale Uniunii Europene, convenții internaționale, protocoale internaționale etc. Aspectelor introductive privind aceasta disciplina le urmeaza problemele generale ale dreptului international privat, conflictele de legi în diverse materii, conflictele de jurisdictii (cu referiri inclusiv la arbitrajul international), precum si regimul strainilor în România. Lucrarea este utilă nu numai pentru studenții facultaților de drept, ci și pentru teoreticienii și practicienii dreptului.

>> detalii

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti