Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC





Tineretul NPT – Proiectul Tinerilor pentru Dezarmare Nucleara
02.05.2012 | JURIDICE.ro, Alexandru VOLACU

JURIDICE - In Law We Trust

Un numar de 40 de studenți europeni din Austria, Germania, Italia, România și Elveția se află în Viena între 26 aprilie – 7 mai 2012. Aceștia sunt membrii ai Proiectului de Tineret pentru Dezarmare Nucleară (Youth Project for Nuclear Disarmament) și în perioada respectivă vor participa la discuțiile din cadrul Comisiei Preparatorie a Tratatului de Non-Proliferare Nucleară (NPT), în același timp desfășurând acțiuni pentru creșterea conștientizării publice în ceea ce privește necesitatea abolirii armelor nucleare.

Delegația tinerilor va participa la dezbaterile Primului Comitet pentru Conferința de Revizuire a Tratatului de Non-Proliferare Nucleară. Participanții vor avea posibilitatea să interacționeze cu diplomați și actori ai societății civile, să prezinte un discurs colectiv, să construiască și să prezinte o expoziție la Centrul Internațional din Viena și să organizeze acțiuni publice.

Proiectul de Tineret pentru Dezarmare Nucleară de la Comisia Preparatorie NPT este un proiect comun dezvoltat de 11 organizații europene, coordonat de Bang Europe, Nuclear Age Peace Foundation Geneva și Asociația MILMUN și este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acțiune. Proiectul este susținut de asemenea de Abolition 2000 și de Campania Internațională pentru Abolirea Armelor Nucleare (ICAN).

Delegația de Tineret a fost selectată în urma completării unui formular de aplicație online, procedura fiind construită astfel încât să ofere o reprezentare geografică și de gen echilibrată. Pregătirile au inclus activități comune prin intermediul unui forum online și prin intermediul organizării unor seminare naționale în cele 5 state participante, în care organizațiile partenere au subliniat importanța angajamentului societății civile în vederea obținerii unei lumi fără arme nucleare.

Se intenționează ca acest proiect să fie doar primul pas spre o îmbunătățire a colaborării între tinerii activiști europeni, care va duce la rândul său la alte inițiative în domeniul dezarmării nucleare.

Alexandru VOLACU
Vicepresedinte Afaceri Interne – UN Youth Association of Romania


Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!







JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.