Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

S-a lansat Ghidul: Comunitatea terapeutica – metoda de tratament a consumatorilor de droguri din penitenciare
02.05.2012 | JURIDICE.ro, Adrian BLIDARU

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

La Penitenciarul Bucureşti – Rahova s-a desfăşurat miercuri 25 aprilie 2012 conferinţa de presă pentru comunicarea rezultatelor obţinute în cadrul Proiectului RO – 0034, “Crearea a trei Comunităţi terapeutice în Penitenciarele Rahova, Jilava şi Târgşor”, proiect finanţat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE)/Granturile SEE.

La acest eveniment au participat chestor de poliţie Sorin OPREA – director al Agenţiei Naţionale Antidrog, comisar de penitenciare Ion Florin ŞERPE – director general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, comisar şef de penitenciare Marian Cornel POPESCU – director al Penitenciarului Bucureşti – Rahova, lector univ. dr. Luminiţa Sanda MIHAI – profesor la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Universităţii Bucureşti, Gabriela Carmen ISTRATE – Phoenix Haga Norvegia şi Lucia Daniela RĂILEANU – Agenţia Naţională Antidrog.

Proiectul RO – 0034, “Crearea a trei Comunităţi terapeutice în Penitenciarele Rahova, Jilava şi Târgşor” a fost dezvoltat de Agenţia Naţională Antidrog şi Inspectoratul General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Direcţia de Probaţiune din Ministerul Justiţiei, împreună cu Ministerul Justiţiei şi al Securităţii Publice, Ministerul Sănătăţii şi al Serviciilor Sociale şi organizaţia Phoenix Haga din Norvegia.

În cadrul acestui eveniment s-a lansat Ghidul de bune practici editat cu titlul Comunitatea terapeutică – metodă de tratament a consumatorilor de droguri din penitenciare, care a fost realizat de specialiştii români, sub coordonarea experţilor norvegieni.

Ghidul a fost conceput ca un manual care abordează aspectele fundamentale ale comunității terapeutice și componentele esenţiale ale tratamentului. Acesta îmbină experienţa pozitivă cu inovaţia, atât în ceea ce priveşte transferul de bune practici din Norvegia, cât și implementarea pentru prima dată în penitenciarele din România a acestei metode de tratament pentru consumatorii de substanțe psihoactive.

Comisar şef de penitenciare Adrian BLIDARU
Purtător de cuvânt Penitenciar Bucureşti – Rahova

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti