Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

VASS Lawyers lanseaza primul concurs de opinii legale pentru acordarea unei burse private
03.05.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

VASS Lawyers, firmă de avocatură specializată în achiziții publice, litigii și arbitraj, lansează primul concurs de opinii legale pentru acordarea unei burse private. În valoare de 200 EUR/lună, bursa privată va fi acordată unui student la drept din anii II sau III de studiu, pe parcursul anului universitar 2012 – 2013. Această inițiativă este o componentă majoră a proiectului VASS Lawyers Academy, lansat la începutul anului, care include atât stagii de practică, cât și sesiuni de training.

„De ce un concurs de opinii legale? VASS Lawyers Academy și-a propus de la bun început să îi familiarizeze pe studenții la drept cu aspectele practice ale profesiei de avocat. Opiniile legale sunt, alături de contracte sau cereri de chemare în judecată, unele dintre documentele juridice cele mai solicitate de către clienți. Prin urmare, îi provocăm pe studenții la drept să iasă din sfera referatelor, spețelor sau eseurilor clasice pentru a redacta o opinie legală practică, de data aceasta pentru „clientul” VASS Lawyers”, Iulia Vass, Managing Partner VASS Lawyers.

Subiectul ales se circumscrie unei teme fierbinți din domeniul achizițiilor publice, de mare actualitate atât la nivel național, cât și la nivel european, referitor la încheierea actelor adiționale la contractele de achiziție publică prin organizarea procedurilor de negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare. Astfel, tema selectată pentru concursul de opinii legale este: „Legal opinion regarding the conditions to be met for the award of an addendum for additional works to a utilities public procurement contract for works, due to unforeseen circumstances, through the negotiated procedure without prior publication of a contract notice”.

Ținând cont de deschiderea internațională a firmei VASS Lawyers, o condiție obligatorie pentru concurenți este redactarea opiniei legale în limba engleză. Câștigătorul concursului va fi selectat atât pe baza aspectelor de fond, cât și a aspectelor de formă ale documentelor prezentate.

Opiniile legale se pot transmite la adresa de e-mail office@vasslawyers.eu, până la data de 9 mai, urmând ca analiza acestora și selecția câștigătorului să se deruleze în perioada 10 mai – 15 mai. Numele căștigătorului va fi făcut public atât pe site-ul VASS Lawyers, cât și pe pagina de Facebook a firmei, până la data de 18 mai.

„Suntem foarte încântați de primele rezultate ale programului VASS Lawyers Academy. Am avut ocazia să interacționăm cu studenți inteligenți și entuziaști care ne-au depășit așteptările. 10 “pioneri” ai acestui proiect au participat deja la prima rundă de training-uri și stagii de practică din martie-aprilie și ne pregătim acum pentru a doua rundă din perioada iulie – august. Sunt convinsă că acest concurs de opinii legale va ridica și mai mult ștacheta”, Iulia Vass, Managing Partner VASS Lawyers.

Organizarea și derularea competiției de opinii legale se va face cu suportul ELSA București, unul dintre cei doi parteneri ai VASS Lawyers în organizarea VASS Lawyers Academy. Condițiile de participare și calendarul complet al concursului sunt prezentate în detaliu atât pe site-ul www.vasslawyers.eu, secțiunea Cariere, cât și pe site-ul ELSA București http://bucuresti.elsa.ro/.

Despre VASS Lawyers

VASS Lawyers este una dintre cele mai dinamice firme de pe piața avocaturii din România, oferind clienților săi servicii profesioniste și competitive în domeniile achiziții publice, parteneriate public-private, societăți comerciale, relații de muncă, concurență, tranzacții imobiliare, contracte comerciale, imigrare sau litigii & arbitraj.

VASS Lawyers a câștigat aprecierea forumurilor internaționale pentru competențele sale în domeniul achizițiilor publice și concurenței. Astfel, în 2010, VASS Lawyers a câștigat premiul Firma de Avocatură a Anului în Achiziții Publice acordat de Corporate Intl Magazine Global Award, precum și de ACQ Country Awards. De asemenea, casa de avocatură este recomandată de ghidul celor mai buni avocați din lume – Global Law Experts – pentru domeniul Achiziții Publice în România.

Echipa VASS Lawyers își informează permanent clienții despre noutăți legislative și îi asistă prin consultanță de specialitate, la nivel național, dar și european, prin parteneriate cu firme străine din domeniu. Firma pune la dispoziția celor interesați blogul dedicat exclusiv achizițiilor publice și parteneriatelor public private – www.avocat-achizitii-publice.ro.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti