Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Noutati cu privire la aditivii pentru combustibil care vor circula in regim suspensiv de accize (EMCS) in cadrul UE


3 mai 2012 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Comisia Europeana a revenit asupra Deciziei conform careia toate produsele clasificate la pozitia tarifara 3811, si anume “aditivii” din Nomenclatura Combinata se vor supune dispozitiilor in materie de controale si circulatie privind accizele.

Noile prevederi reduc aria produselor care vor fi supuse acestor dispozitii prin eliminarea aditivilor clasificati la codurile 3811 21 00 si 3811 29 00. Decizia ca aceste produse sa nu fie supuse productiei si circulatiei in regim suspensiv vine ca urmare a faptului ca acestea nu sunt destinate a fi utilizate ca si combustibil pentru motor sau incalzire si nici ca aditivi in astfel de scopuri, motiv pentru care nu pot da nastere riscului de evaziune in domeniul accizelor. Astfel, produsele care se vor supune noilor prevederi sunt cele clasificate la codurile NC 3811 11 10, 3811 11 90, 3811 19 00 si 3811 90 00.

O alta modificare adusa de noua Decizie consta in amanarea cu 6 luni a intrarii in vigoare a dispozitiilor cu privire la aditivii care vor fi supusi dispozitiilor in materie de controale si circulatie, pana la data de 1 ianuarie 2013.

DELOITTE TAX

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri