Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Rata taxei suplimentare aplicabila importurilor anumitor produse din SUA a fost redusa


4 mai 2012 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

O taxa suplimentara ad valorem de 15% (Regulamentul (CE) 673/2005) privind importurile anumitor produse originare din Statele Unite a fost impusa de la 1 mai 2005, ca urmare a faptului ca Statele Unite nu si-au modificat legea privind dumpingul continuu si stoparea subventiilor in conformitate cu obligatiile asumate in cadrul acordurilor Organizatiei Mondiale a Comertului.

Deoarece nivelul prejudicierii cauzat de legislatia Statelor Unite a scazut, Comisia Europeana a modificat rata taxei suplimentare, pentru a ajusta nivelul suspendarii la nivelul prejudicierii.

Daca o firma importa produse din Statele Unite clasificate in conformitate cu unul din urmatoarele coduri NC o taxa suplimentara ad valorem de 6% se aplica de la 1 mai 2012, in trecut taxa vamala suplimentara ad valorem fiind de 15%, ceea ce inseamna o reducere de 9% a taxei aferente.

07104000 – Porumb dulce
90031930 – Monturi si rame de ochelari sau
de articole similare si parti ale
acestora – Din metale comune
87051000 – Automacarale.

DELOITTE TAX

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii