Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Drept penal Flux informații

INFO-PICCJ, 4 mai 2012

6 mai 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU

Omor calificat. Trimitere în judecată. PT Maramureș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului ARDELEAN VIOREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 05.04.2011, inculpatul i-a aplicat victimei A.M.O. (soţia sa) o lovitură de cuţit, în zona hemitoracelui stâng, cauzându-i o plagă profundă ce a condus la decesul acesteia.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalul Maramureş.

***

Omor calificat. Trimitere în judecată. PT Mehedinți

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor IACOBESCU CĂLINUŢ şi IACOBESCU VIOREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 22/23.03.2012, în jurul orelor 0230, în timp ce se aflau într-o comună din judeţul Mehedinţi, inculpaţii i-au aplicat victimei B.G. mai multe lovituri, cu pumnii şi cu o bâtă, în urma cărora victima a decedat.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Mehedinţi.

***

Omor. Trimitere în judecată. PT Maramureș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului CHEREJI DOREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 02.04.2011, inculpatul Chereji Dorel i-a aplicat victimei Ş.V. mai multe lovituri, cauzându-i multiple leziuni corporale care au condus la decesul acesteia.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalul Maramureş.

***

Infrațiune la regimul rutier. Trimitere în judecată. PJ Făget

Procurorii ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget au dispus trimiterea în judecată a inculpatului COSTA STREULEA-COSMIN-VALENTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către un conducător auto având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt :

La data de 25.02.2012, în jurul orelor 0045, lucrătorii de poliţie din localitatea Margina au oprit în trafic, pentru control de rutină, autoturismul condus de către inculpatul Costa Streulea-Cosmin-Valentin.

Întrucât prezenta indicii că ar fi consumat alcool, inculpatul a fost testat cu aparatul alcooltest, acesta indicând valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie întocmit de Spitalul Orăşenesc Făget, a rezultat că, la ora 0135, acesta avea o alcoolemie de 1,35g/1000ml de sânge, această scăzând după o oră la 1,15 g/1000 ml de sânge.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Făget.

***

Infracțiune la regimul rutier. Trimitere în judecată. PT Timiș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului PÎSLARU LAURENŢIU-GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste 80 g/l alcool pur.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 22.03.2009, în jurul orelor 0328, inculpatul, în timp ce conducea un autoturism pe raza Municipiului Timişoara, a fost oprit de către un echipaj de poliţie pentru un control de rutină. Întrucât se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a rezultat faptul că, inculpatul Pîslaru Laurenţiu-Gheorghe avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,15 g/l alcool pur la ora 0354.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Furt calificat. Trimitere în judecată. PJ Făget

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor ION DOREL MARIUS şi OPREA BOGDAN DORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În luna noiembrie 2011, sub pretextul că vor să cumpere ţigări, inculpaţii au pătruns în curtea locuinţei părţii vătămate S.I. de unde au  sustras un cazan de cupru destinat distilării si producerii alcoolului, cauzând un prejudiciu în valoare de 5.000 de lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Făget.

***

Furt calificat. Trimitere în judecată. PT Făget

Procurorii ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget au dispus trimiterea în judecată a inculpatului STAN SANDU IOAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 14.08.2011, inculpatul a pătruns, prin escaladarea porţii, în curtea imobilului părţii vătămate P.A.S, a sustras un obiect de cupru pe care l-a abandonat în momentul în care a fost observat de nişte localnici.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Făget.

***

Aviz reținere judecător Tribunalul Mehedinți

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, doamna Laura Codruţa Kövesi, a dispus preluarea cauzei având ca obiect accidentul rutier petrecut la data de 3 mai 2012 în oraşul Drobeta Turnu Severin, în care a fost implicat DUMITRAŞCU SEVER, judecător la Tribunalul Mehedinţi şi efectuarea cercetărilor de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Temeiul care a stat la baza preluării cauzei l-a constituit impactul produs, precum şi soluţionarea cu celeritate având în vedere că avizul pentru punerea în mişcare a acţiunii penale se solicită la Consiliul Superior al Magistraturii.

Din cercetările efectuate până în acest moment a rezultat faptul că, în cursul zilei de 03.05.2012, în jurul orelor 1630, Dumitraşcu Sever, aflat la volanul autoturismului său, proprietate personală, a pătruns pe o stradă cu ,,ACCES INTERZIS” din oraşul Drobeta Turnu Severin, unde a accidentat un copil în vârstă de 3 ani apoi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Autoturismul implicat în accident a fost identificat la domiciliul numitului Dumitraşcu Sever. Acesta a fost identificat în cursul zilei de astăzi , în Timişoara, fiind pus în executare mandatul de aducere emis de procurori pe numele acestuia . În prezent se află în drum spre Bucureşti, unde va fi audiat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Imediat după accident, un trecător aflat în zonă a apelat serviciul de urgenţă, astfel încât, copilul accidentat a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, în prezent având piciorul în gips şi fiind în afara oricărui pericol.

Cauza a fost înregistrată iniţial la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, un procuror din cadrul acestei unităţi de parchet deplasându-se la faţa locului pentru cercetările preliminare.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii aviz pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Dumitraşcu Sever, judecător la Tribunalul Mehedinţi.

Solicitarea procurorilor a fost  a fost admisă.

Pe parcursul cercetărilor vom informa opinia publică.

***

Ultraj contra bunelor moravuri ș.a. Arestare preventivă. PJ Giurgiu

Procurori ai  Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului MOISE IULIAN MARIUS sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii şi liniştii publice, lipsire de libertate, violare de domiciliu, deţinere şi uz ilegal de armă.

Magistraţii Judecătoriei Giurgiu au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a reieşit următoarea situaţie de fapt:

La data 22.04.2012, in jurul orelor 2230, inculpatul, înarmat cu un pistol din categoria celor supuse autorizării, a pătruns, fără drept, în curtea şi locuinţa părţii vătămate C.M.N. unde a executat focuri de armă.

Totodată, sub ameninţarea pistolului, a forţat partea vătămată C.M.N. să urce în autoturismul său unde a ţinut-o împotriva voinţei sale, după care a executat focuri de armă pe o stradă din judeţul Giurgiu, faptele sale provocând teama  şi indignarea persoanelor care locuiesc în zonă şi care au asistat la comiterea infracţiunilor.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership