Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

VASS Lawyers lanseaza primul blog de parteneriate public-private pentru investitorii straini


9 mai 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

VASS Lawyers devine primul partener profesional de dialog online pe piața parteneriatelor public-private din România. Prin lansarea blogului www.ppp-romania.eu s-a creat primul mediu de informare în limba engleză, ușor accesibil de către investitorii străini care nu au suport local, dar care sunt interesați de oportunitățile oferite de statul român în materie de parteneriate public-private.

În contextul adoptării unui cadru legislativ dedicat exclusiv parteneriatelor public-private, precum și al proiectelor de succes derulate în țări precum Marea Britanie, Franța sau Spania, VASS Lawyers a înțeles potențialul semnificativ al acestor investiții și devine astfel o sursă de informare coerentă și sigură pentru orice companie interesată de parteneriate public-private. Mai mult, aceasta inițiativă corespunde situației actuale la nivel european, fiind încurajată si de anunțul Comisiei Europene referitor la planul de investiţii pe 2012 pentru proiecte în parteneriat public-privat, care atinge suma de 200 de miliarde EUR. Această decizie a Comisiei Europene completează măsurile de revigorare a creşterii economice în Europa prin investiţii masive în infrastructură, energie din surse regenerabile şi tehnologii avansate.

Lansarea blogului www.ppp-romania.eu susține astfel deciziile de afaceri cu privire la parteneriate public-private prin furnizarea de informații la zi, articole de specialitate, modificări legislative, dezbateri pe teme actuale, dar și prin posibilitatea comunicării directe cu un specialist în domeniu. Toate acestea sunt disponible în limba engleză, reprezentând o sursă importantă de informații atât pentru investitorii străini, cât și pentru cei autohtoni.

„Am încercat întotdeauna să răspundem proactiv nevoilor curente ale pieței, iar lansarea unui blog dedicat parteneriatelor public-private nu face excepție. Se anunță un an cu foarte multe investiții de acest gen și de aceea ne-am propus să devenim partenerul principal de dialog pentru investitorii străini interesați de astfel de oportunități”, Iulia Vass, Managing Partner VASS Lawyers.

VASS Lawyers are deja experiența blogului dedicat achizițiilor publice www.avocat-achizitii-publice.ro, prin care avocații firmei au facilitat în ultimii trei ani dezvoltarea unor proiecte de succes prin dialogul permanent cu actorii din piaţa achiziţiilor publice, schimbul de informații relevante în domeniu și monitorizarea săptămânală a evoluțiilor pieței.

„Bineînţeles, ne așteptăm ca noul blog pentru parteneriate public-private să se bucure de cel puțin același succes. Aceasta cu atât mai mult cu cât derularea unei astfel de proceduri este momentan îngreunată atât de lipsa de claritate a legislației în vigoare, cât și de lipsa instrumentelor necesare punerii sale în aplicare. Spre exemplu, nu s-a creat încă secțiunea dedicată publicării anunțurilor de selecție a partenerilor privați în platforma SEAP, iar secțiunea „Proiecte” de pe pagina de internet a Unității Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat este încă în construcție. Sperăm însă că aceste probleme vor fi curând rezolvate si România va beneficia de toate avantajele proiectelor de parteneriat public-privat”, a adăugat Iulia Vass, Managing Partner VASS Lawyers.

Despre VASS Lawyers

VASS Lawyers este una dintre cele mai dinamice firme de pe piața avocaturii din România, oferind clienților săi servicii profesioniste și competitive în domeniile achiziții publice, parteneriate public-private, societăți comerciale, relații de muncă, concurență, tranzacții imobiliare, contracte comerciale, imigrare sau litigii & arbitraj.

VASS Lawyers a câștigat aprecierea forumurilor internaționale pentru competențele sale în domeniul achizițiilor publice și concurenței. Astfel, în 2010, VASS Lawyers a câștigat premiul Firma de Avocatură a Anului în Achiziții Publice acordat de Corporate Intl Magazine Global Award, precum și de ACQ Country Awards. De asemenea, casa de avocatură este recomandată de ghidul celor mai buni avocați din lume – Global Law Experts – pentru domeniul Achiziții Publice în România.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii