Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

De la 1 septembrie 2012: Noul Cod de Procedura Civila
09.05.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept civil
JURIDICE - In Law We Trust

In şedinţa de marți, 8 mai 2012, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat Legea pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.

Proiectul a fost susţinut în Plenul Camerei Deputaţilor de ministrul justiţiei, Titus Corlăţean, fiind adoptat cu 240 de voturi pentru, niciun vot împotrivă şi o abţinere.

Prin legea de punere în aplicare data intrării în vigoare a noului Cod de procedură civilă a fost stabilită la 1 septembrie 2012.

Prin noul Cod de procedură civilă se creează cadrul de valorificare pe calea justiţiei a noilor norme de drept material, recent intrate în vigoare, stabilindu-se organele, formele şi mijloacele procedurale necesare aplicării acestora.

Succesul implementării noului Cod de procedură civilă este condiţionat de consecvenţa şi coerenţa demersurilor întreprinse în vederea pregătirii aplicării normelor de drept procedural. În ansamblul acestor demersuri adoptarea legii de punere în aplicare a noului Cod de procedură civilă reprezintă o etapă de importanţă şi complexitate deosebite.

Legea de punere în aplicare asigură compatibilizarea legislaţiei speciale actuale cu dispoziţiile noului Cod de procedură civilă, realizând inventarul normelor care vor fi abrogate la data intrării sale în vigoare şi propunând modificările necesare.

Urmează ca, în viitor, să ne concentrăm pentru o bună implementare a Codului de procedură civilă , astfel cum s-a întâmplat şi în cazul noului Cod civil.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti