Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
Print Friendly, PDF & Email

De la 1 septembrie 2012: Noul Cod de Procedura Civila
09.05.2012 | JURIDICE.ro

In şedinţa de marți, 8 mai 2012, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat Legea pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.

Proiectul a fost susţinut în Plenul Camerei Deputaţilor de ministrul justiţiei, Titus Corlăţean, fiind adoptat cu 240 de voturi pentru, niciun vot împotrivă şi o abţinere.

Prin legea de punere în aplicare data intrării în vigoare a noului Cod de procedură civilă a fost stabilită la 1 septembrie 2012.

Prin noul Cod de procedură civilă se creează cadrul de valorificare pe calea justiţiei a noilor norme de drept material, recent intrate în vigoare, stabilindu-se organele, formele şi mijloacele procedurale necesare aplicării acestora.

Succesul implementării noului Cod de procedură civilă este condiţionat de consecvenţa şi coerenţa demersurilor întreprinse în vederea pregătirii aplicării normelor de drept procedural. În ansamblul acestor demersuri adoptarea legii de punere în aplicare a noului Cod de procedură civilă reprezintă o etapă de importanţă şi complexitate deosebite.

Legea de punere în aplicare asigură compatibilizarea legislaţiei speciale actuale cu dispoziţiile noului Cod de procedură civilă, realizând inventarul normelor care vor fi abrogate la data intrării sale în vigoare şi propunând modificările necesare.

Urmează ca, în viitor, să ne concentrăm pentru o bună implementare a Codului de procedură civilă , astfel cum s-a întâmplat şi în cazul noului Cod civil.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.