Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Brasov. Data de la care se aplica masura de siguranta a interzicerii de a se afla in anumite localitati
10.05.2012 | Raluca CÎRSTEA

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Braşov a hotărât că măsura de siguranţă a interzicerii de a se afla în anumite localităţi, dacă a intervenit liberarea condiţionată,  nu se aplică de la data la care se va considera executată întreaga pedeapsă principală, ci din momentul liberării condiţionate a persoanei condamnate. Curtea a apreciat că „măsura de siguranţă este dispusă din necesitatea de a preveni pe viitor fapte socialmente periculoase, iar măsura de siguranţă a interzicerii de a se afla în anumite localităţi are în vedere înlăturarea unei stări de pericol pe care îl prezintă prezenţa persoanei condamnate în anumite localităţi. De aceea, spre exemplu, când condamnatul execută pedeapsa închisorii la locul de muncă şi s-a luat faţă de el măsura de siguranţă a interzicerii de a se afla în anumite localităţi, interdicţia operează şi în timpul executării pedepsei. Tot astfel, această măsură operează în perioada întreruperii executării unei pedepse privative de libertate sau când condamnatul se sustrage de la executare. Altfel, măsura de siguranţă nu şi-ar mai atinge scopul pentru care a fost instituită şi nu ar avea nici o eficienţă.” (Decizia penală nr. 773 din 23 octombrie 2008 pronunţată în recurs de Secţia penală şi pentru cauze cu minori a Curţii de Apel Braşov având ca obiect revocarea măsurilor de siguranţă/art.437 C.P.P. –JURINDEX2009643993judecători: Alexandra Vasiliu, Alina Constanţa Mandu şi Constantin Epure).

Raluca CÎRSTEA, avocat SVSA

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti