Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Recunoasterea reciproca a operatorilor economici „de incredere” intre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii


10 mai 2012 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

UE si SUA au fost de acord in mod oficial sa isi recunoasca reciproc operatorii economici „de incredere” in domeniul vamal, si anume, AEO si C-TPAT ca urmare a deciziei de recunoastere reciproca semnata pe 4 mai 2012.

Astfel, operatorii economici autorizati din UE vor beneficia incepand cu 1 iulie 2012 de simplificari la exportul pe piata din SUA si la randul sau, in baza acordului de reciprocitate, UE va acorda beneficii agentilor economici care fac parte din Parteneriatul VamalComercial Impotriva Terorismului – C-TPAT.

Algirdas Šemeta, Comisionar al departamentului de Taxe, Vama, Antifrauda si Audit declara: „Acordul de astazi este un important pas inainte in relatiile comerciale dintre UE si SUA. Ne aflam intr-un moment in care companiile au nevoie de tot sprijinul pe care il pot obtine, iar acest acord le va face viata mai usoara si mai putin costisitoare multor operatori economici transatlantici.”

Pana in acest moment, Elvetia, Norvegia si Japonia recunosc reciproc certificarea acordata de UE si un acord similar este de asemenea in curs de negocieri cu China.

Inca din 2008, companiile europene pot aplica pentru statutul de AEO pentru a avea acces mai usor la simplificarile vamale si beneficiile aduse de acest statut.

DELOITTE TAX

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri