« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

BOSTINA SI ASOCIATII, asistenta juridica pentru proiectul de constituire a unui nou grup energetic
11.05.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Casa de avocatură Boştină şi Asociaţii a acordat asistenţă şi consultanţă  juridică Complexului Energetic Rovinari în proiectul având ca obiect selecţia unui investitor privat în vederea constituirii unei societăţi mixte de tip IPP pentru realizarea unui Grup Energetic nou de 500 MW la Termocentrala Rovinari.

Comisia de negociere numită pentru a gestiona proiectul a selectat oferta prezentată de Compania chineză China Huadian Engineering Co. Ltd. Oferta câştigătoare a întrunit cel mai mare număr de puncte (100), faţă de 78,75 puncte obţinute de Compania Marubeni Corporation.

“Dincolo de mărimea investiţiei, de aproximativ 1 miliard de euro, acest proiect are o semnificaţie aparte, fiind una din primele investiţii ale Chinei pe piaţa de energie din România” spune Avocatul Coordonator Doru Cătălin Boştină.

Avocaţii de la Boştină şi Asociaţii au asigurat şi vor continua să asigure asistenţă şi consultanţă juridică atât Complexului Energetic Rovinari cât şi comisiei de negociere pe parcursul derulării procesului de selecţie, în continuare urmând să se deruleze negocierile cu investitorul selectat în scopul constituirii societăţii mixte de tip IPP.

Constituirea societăţii cu capital mixt de tip IPP, pentru implementarea obiectivului de investiţii constând într-un grup energetic nou de 500 de MW la Termocentrala Rovinari, se realizează conform regulilor prevăzute de Procedura pentru realizarea proiectelor de tip “Green/Brown Field”, prin constituirea de societăţi mixte de tip IPP, având ca aport în natură bunuri ale societăţilor comerciale şi companiilor/societăţilor naţionale din porofoliul MECMA şi aport în numerar al unui potenţial investitor, aprobată prin Ordinul MEC nr. 1572/2007, cu modificări şi completări aduse de prin Ordinul MEF nr. 3358/2008 şi prin Ordinul MECMA nr. 2906/2010, precum şi cu respectarea legislaţiei societăţilor comerciale din România.

Complexul Rovinari doreşte să construiască un grup energetic nou de 500 de MW pe bază de lignit, care se va amplasa pe locul a două grupuri de câte 200 MW existente, respectiv blocurile energetice nr. 1 şi 2 puse în funcţiune în perioada 1972-1973 şi care sunt în prezent dezafectate.

Despre Boştină şi Asociaţii: Casa de Avocatură Boştină şi Asociaţii este lider pe piaţa de consultanţă juridică din România, cu o cifră de afaceri în anul 2011 de 33,47 de milioane de EURO şi peste 130 de avocaţi şi consultanţi. Cu birouri în Bucureşti, Chişinău, Viena, Fribourg şi Nicosia, precum şi în alte 18 mari oraşe din România, Casa de Avocatură Boştină şi Asociaţii a stabilit parteneriate cu Estudio Juridico Intercontinental SL din Madrid şi Ascott Associes din Paris. Grupul de Consultanţă Boştină oferă o gamă completă de servicii juridice, precum şi consultanţă financiară strategică şi corporate affairs prin Boştină & Associates Corporate Finance.

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD