Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Un internet mai sigur pentru copii si adolescenti


11 mai 2012 | Sabina DAMIAN, Sabina Elena DAMIAN

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Comisia Europeana a elaborat un plan pentru a dota copiii cu competențele și instrumentele digitale de care au nevoie pentru a se bucura din plin și în siguranță de lumea digitală.

Vicepreședinta Comisiei Europene, Neelie Kroes, a declarat: „Eu susțin ideea că fiecare copil trebuie să aibă acces la internet. Însă copiii au nevoie de instrumente web simple, transparente și coerente, precum și de cunoștințele și competențele necesare pentru a le utiliza. Inițiativa noastră reunește toate tipurile de părți interesate, astfel încât copiii să poată beneficia de mai multe conținuturi și servicii de calitate, precum și de protecția necesară pentru ca navigarea pe internet să devină o experiență pozitivă. ”

Vicepreședinta Viviane Redding, Comisarul UE pentru justiție, a afirmat: „Internetul le oferă copiilor și adolescenților noi oportunități de a fi creativi și de a se exprima liber. Deoarece internetul a fost conceput inițial pentru adulți, nu pentru copii, trebuie să le garantăm copiilor siguranța online. Noua strategie a Comisiei va contribui la protecția drepturilor copiilor, inclusiv la protecția acestora împotriva violenței. Este o abordare sensibilă, care ne va ajuta să adaptăm internetul la nevoile copiilor.”

Comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, a declarat: „Trăim în era digitală, iar generațiile mai tinere sunt cele mai active în mediul online. Deși acești tineri utilizează cu deosebită ușurință internetul, ei rămân vulnerabili la amenințările online. Ca părinți, este de datoria noastră să garantăm siguranța copiilor noștri – inclusiv pe internet. Trebuie să consolidăm cooperarea la nivel european și internațional pentru a combate criminalitatea informatică și, în special, actele cele mai oribile, cum sunt exploatarea sexuală și difuzarea online de materiale care prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor.”

Noul plan doreste sa raspunda exigentelor copiilor si adolescentilor, oferindu-le protectie virtuala, siguranta si  dezvoltare psihica armonioasa.

In prezent 75% dintre copii utilizează Internetul, dintre care o treime prin intermediul telefoanelor mobile.

Sabina Elena DAMIAN
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică