« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

CEDO. Obligatia statului de a proteja media locala de presiunile politico-economice ale ”baronilor locali”. Reclamant asistat in fata Curtii de coordonatorii sectiunii CEDO a JURIDICE.ro
11.05.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CEDO, Drept civil | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Reclamantii, dl. Petru Frasila si dna. Lucica Ciocarlan, ziarişti, s-au plâns de imposibilitatea de a avea acces la staţia radio în care îşi desfăşurau activitatea dat fiind faptul că autorităţile nu le-au acordat sprijinul legal în vederea executării unei hotărâri judecătoreşti prin care terţe persoane erau obligate să le permite accesul în imobil.

Cauza este importanta si din perspectiva sprijinului pe care statul trebuie sa-l acorde societatilor de radio-difuziune locale pentru a putea face fata presiunilor politico-economice venite din partea „baronilor locali”. Curtea a subliniat că Statul este ultimul garant al pluralismului, în special în ceea ce priveste media audiovizuală; acest rol este cu atât mai important atunci când independenţa presei suferă presiuni exterioare exercitate de politicieni şi deţinătorii puterii economice. Or, în cauză, organele statului nu şi-au îndeplinit acest rol refuzând să acorde sprijinul legal în vederea executării unei hotărâri judecătoreşti care le permitea jurnaliștilor accesul în sediul staţiei radio şi, deci, implicit, exercitarea libertăţii de exprimare.

Reclamantul a fost asistat in procedura in fata Curtii de coordonatorii sectiunii CEDO a JURIDICE.ro, dnii Dragos Bogdan si Mihai Selegean.

>> Frăsilă şi Ciocârlan vs. România, 25329/03, 10 mai 2012

 
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD