Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CEDO. Obligatia statului de a proteja media locala de presiunile politico-economice ale ”baronilor locali”. Reclamant asistat in fata Curtii de coordonatorii sectiunii CEDO a JURIDICE.ro


11.05.2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: CEDO, Drept civil
JURIDICE - In Law We Trust

Reclamantii, dl. Petru Frasila si dna. Lucica Ciocarlan, ziarişti, s-au plâns de imposibilitatea de a avea acces la staţia radio în care îşi desfăşurau activitatea dat fiind faptul că autorităţile nu le-au acordat sprijinul legal în vederea executării unei hotărâri judecătoreşti prin care terţe persoane erau obligate să le permite accesul în imobil.

Cauza este importanta si din perspectiva sprijinului pe care statul trebuie sa-l acorde societatilor de radio-difuziune locale pentru a putea face fata presiunilor politico-economice venite din partea „baronilor locali”. Curtea a subliniat că Statul este ultimul garant al pluralismului, în special în ceea ce priveste media audiovizuală; acest rol este cu atât mai important atunci când independenţa presei suferă presiuni exterioare exercitate de politicieni şi deţinătorii puterii economice. Or, în cauză, organele statului nu şi-au îndeplinit acest rol refuzând să acorde sprijinul legal în vederea executării unei hotărâri judecătoreşti care le permitea jurnaliștilor accesul în sediul staţiei radio şi, deci, implicit, exercitarea libertăţii de exprimare.

Reclamantul a fost asistat in procedura in fata Curtii de coordonatorii sectiunii CEDO a JURIDICE.ro, dnii Dragos Bogdan si Mihai Selegean.

>> Frăsilă şi Ciocârlan vs. România, 25329/03, 10 mai 2012

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro