Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 11 mai 2012


11 mai 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Viol. Arestare preventivă. PT Galaţi

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului OPRIN DANIEL (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada iunie 2010 – februarie 2011, prin ameninţare (constrângere morală), a întreţinut, în mod repetat, raporturi sexuale cu minora B.Z. (în vârstă de 14 ani).

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Viol, incest ş.a. Arestare preventivă. PT Maramureş

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului VINŢ IOAN VASILE sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, incest şi tentativă la omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Maramureş au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 02.05.2012, inculpatul Vinţ Ioan Vasile a întreţinut un raport sexual cu minora V.I.E. (fiica sa în vârstă de 2 ani şi 3 luni), cauzându-i leziuni care i-au pus în primejdie viaţa.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Evaziune fiscală şi spălare de bani. Arestare preventivă. PT Galaţi

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului OIŢĂ CĂTĂLIN TITI (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada septembrie – decembrie 2010, inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu suma de 490.062 lei.

De asemenea, inculpatul Oiţă Cătălin Titi a folosit sume de bani cunoscând că acestea provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Evaziune fiscală. Arestare preventică. PT Vâlcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor MARĂ AUGUSTIN şi SĂNDULESCU VALENTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Magistraţii Tribunalului Vâlcea au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpaţilor, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a reieşit următoarea situaţie de fapt:

În cursul lunii octombrie 2010, inculpaţii, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale, au achiziţionat cereale de la diferite persoane din judeţele Timiş şi Mureş întocmind în acest sens documente de provenienţă fictive înregistrate în evidenţele primare ale societăţii, însă, au omis să evidenţieze în contabilitate operaţiunile comerciale şi veniturile realizate, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 383.631 lei.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Tâlhărie. Trimitere în judecată. PT Timiş

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului ASOLTANEI MIHAI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt :

La data de 11.04.2012, în jurul orelor 1600, inculpatul, după ce a intrat, cu acordul acesteia, în locuinţa părţii vătămate S.M. (în vârstă de 68 ani) pentru a-i da uneltele necesare efectuării unor lucrări de reparaţii, prin violenţă şi prin ameninţare, a sustras de la aceasta un telefon mobil şi un aparat foto digital.

Partea vătămată S.M. a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 45 de zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Evaziune fiscală. Trimitere în judecată. Pt Maramureş

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului TARSOLY ATILA NICOLAE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În perioada septembrie 2009 – august 2010, inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a omis să înregistreze în contabilitate operaţiunile comerciale efectuate, constând în prestarea de servicii precum şi veniturile realizate în sumă de 163.532 lei.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 55.045 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică